Kiderült, miért találkozott Karikó Katalinnal Merkely Béla

Portfolio
Fontos találkozóra került sor a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán szerdán. Karikó Katalin, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében főszerepet játszó biokémikus Merkely Bélával egyeztetett.

A látogatásról szóló posztot a Semmelweis Egyetem rektora osztotta meg Facebook-oldalán, amelyben elmondta, hogy beszélgetésük során számos érdekes témával foglalkoztak.

Elsődlegesen természetesen az új típusú koronavírus-járvány legyőzéséhez nélkülözhetetlen vakcinákról, a hírvivő RNS-molekuláról és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségeiről

– írta Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora elmondta, Karikó Katalin szívgyógyászattal is foglalkozott korábban, ezért közös tudományos együttműködést terveznek munkacsoportjával, ahol szintén az mRNS lesz a kulcsszó.

A délelőtt folyamán a kutatónő megtekintett egy általam végzett szívműtétet és részt vett a 4 egyetem klinikai járványelemző munkacsoport mai ülésén. Végül Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet ajándékoztam számára, a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért – írta Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora a poszt zárásában örömét fejezte ki Karikó Katalin látogatásával kapcsolatban, egyben hangsúlyozta, örül annak, hogy a jövőben együtt dolgozhatnak.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF