Itt vannak az árak - Ennyi egy strandbelépő idén a Balatonnál

Portfolio
Egyetlen más olyan jelentőségű turisztika térség sincs Magyarországon, mint a Balaton és környéke, mely a járvány alatt csak tovább növelte jelentőségét. A klasszikus vízparti üdülés mellett természeti látványosságokkal, kulturális attrakciókkal és tartalmas programokkal várja a turistákat a nyári szezonon belül és kívül is. A Pénzcentrum utánajárt, hogyan alakultak idén a magyar tengernél a strandbelépő árak.

A szállás.hu felmérése szerint a magyarok többsége még mindig inkább a belföldi nyaralást tűzte ki célul, az elsődleges úticél pedig a Balaton térsége.

"Országos viszonylatban a szálláshelyeken átlagosan 11,5 százalékkal kerül többe egy éjszaka egy főnek, míg a Balatonnál 8 százalék körüli a drágulás” – idézi a Pénzcentrum Trepess Beatrixot, a portál PR-menedzserét. A Pénzcentrum utánajárt, idén hogyan érdemes készülnie annak, aki a tó partján strandolna. Míg tavaly volt olyan település, amelyik 60 százalékkal megemelte a felnőtt jegyek árát, idén nem emelkedtek a strandbelépők a magyar tenger partján. 

Jelenleg a belépők árai nem sok helyen haladják meg az ezer forintot, ugyanakkor akadnak kivételek.

A strandok listáját és a belépőjegyek árait a Pénzcentrum oldalán lehet megtekinteni.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF