Tízezres támogatást kaphatnak a tanévkezdésre a családok: így lehet igényelni

Portfolio
Az iskolakezdés jelentős anyagi terhet ró a magyar családokra, egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de jó hír, hogy az önkormányzatok idén is biztosítanak a támogatást a rászorulók számára.

Egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de az első osztályt kezdőknek még az otthoni irodabútorok a számítástechnikai eszközök megvásárlása további, jelentősebb kiadást jelenthet - írja a Pénzcentrum a Pulzus Kutató által tavaly készített felmérésére hivatkozva. Az iskolakezdéssel járó kiadások ugyanakkor ennél is magasabbak lehetnek, ha a gyerekek felsőoktatási tanulmányaikat kezdik ősszel egy új városban.

A családok számára némi segítséget nyújthatnak különböző támogatások. A Pénzcentrum több önkormányzatot is megkeresett, a válaszokból kiderül, hogy

szinte minden városban és kerületben elérhető a segítség, érdemes tehát felmenni a helyi települési önkormányzat internetes oldalára, és onnan letölteni az igénylőlapokat.

A cikkből, melyet teljes terjedelmében itt lehet elolvasni, kiderül többek közt, hogy Terézvárosban, Erzsébetvárosban, Óbudán, Budafok-Tétényben, Debrecenben vagy Békéscsabán milyen lehetőségei vannak a családoknak.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF