Pénteki terrortámadás: már 133 halottról lehet tudni

Portfolio
Mostanáig 133-ra emelkedett a pénteki moszkvai merénylet igazolt halálos áldozatainak a száma – közölték az orosz hatóságok. Az Iszlám Állam (ISIS) csoport közben szombaton közzétett egy fotót, amelyen állítólag az a négy férfi látható, akik pénteken megtámadták a Moszkva melletti Crocus City komplexumot.

"A Crocus City Hall koncertterem romjainak eltakarítása során 133-ra emelkedett a terrortámadás halálos áldozatainak száma. A keresési munkálatok folytatódnak" - közölte az Orosz Nyomozó Bizottság rövid bejegyzésében a Telegramon a CNN beszámolója szerint.

Az Iszlám Állam (ISIS) csoport közben szombaton közzétett egy fotót, amelyen állítólag az a négy férfi látható, akik pénteken megtámadták a Moszkva melletti Crocus City komplexumot. A terrorszervezethez köthető Amaq ügynökség által közzétett képen egyik férfi sem azonosítható, mindannyian fejfedőt viselnek, arcuk többi része pedig elmosódott.

A hírügynökség szerint három harcos fegyverekkel és késekkel támadt a helyszínen összegyűlt tömegre, míg a negyedik gyújtószerkezeteket dobott. A támadás előtt a helyszínt „intenzíven megfigyelték”.

Az ISIS a támadást az "évek óta leghevesebbnek" nevezte.

Ukrajna felé tartott az a négy elfogott terorrista, aki elkövette a pénteki krasznogorszki merényletet, számukra már egy átjárót is előkészítettek a határnál – állítja Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki beszédet intézett szombaton az orosz nemzethez. Ebben bejelentette: március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánítják, a terroristáknak "nincs jövőjük", a terrortámadás mögött állókat pedig mind megbüntetik. Eddig 11 embert vettek őrizetbe.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF