Portfolio signature

Íme minden részlet, amit a brutális moszkvai terrortámadásról tudunk

Portfolio
Fegyveresek törtek be pénteken a Moszkva melletti Crocus City Hall kulturális központba, legalább 93 embert megölve és több tucatnyi embert megsebesítve. A támadás a 2004-es beszláni iskola ostroma óta a leghalálosabb oroszországi támadásnak számít. A Reuters összeszedte, mit tudunk a támadásról és annak hátteréről eddig.

A támadás

Kalasnyikov automata gépkarabélyokkal felfegyverkezett férfiak este 19 óra 40 perckor érkeztek a Moszkva melletti Crocus City Hall kulturális központba egy kisbusszal. Az orosz média szerint legfeljebb öt férfi volt jelen a támadásnál. Az elkövetők elfogásáról szóló közleményben négy, közvetlenül az akcióban részt vevő főt említettek.

Az elkövetők közvetlen közelről kezdték lőni a civileket. Szemtanúk szerint a helyszín bejárati forgócsapjai közelében lévő üvegajtókon keresztül lőtték az embereket, majd továbbmentek a koncertterem felé. Videófelvételeken látszik, amint a férfiak automata fegyverekkel lövöldöznek sikoltozó civilekre. Ezután mozdulatlan testeket láttak.

Miközben az emberek elfoglalták helyüket a szovjet érában befutott rockegyüttes, a "Piknik" koncertjén, lövések dördültek a 6200 férőhelyes teremben, ahol minden jegy elkelt. Az együttes az "Afraid of Nothing" (semmitől sem félünk) című új slágerét tervezte előadni.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés