Megmenekült a pompásan felújított Rác fürdő

Portfolio
Több hónapig tartó tárgyalássorozat után a főváros és a magánbefektető végre egyezségre jutott a vadonatújan felújított Rác fürdő ügyében. A csődegyezség létrejöttével úgy tűnik, hogy a közel négy éve üresen álló fürdő és a hozzátartozó négycsillagos hotel kálváriája lassan véget érhet. Az erről szóló szerződést a hét első felében írják alá - írja a Napi Gazdaság.
A főváros gazdasági bizottságánál jóváhagyásra kerültek a bonyolult tulajdonjogi kérdések, amelyek a földhivatali bejegyzéssel lezárulnak. Eszerint a Rác fürdő, a hotel és a telek mind külön helyrajzi számra kerülnek. A telek és a fürdő tulajdonjoga a fővárosnál marad, míg a hotel a beruházó Rác Nosztalgia Kft. tulajdonába kerül, amelyből a főváros 25 százalékos tulajdonrészét a magánbefektető - a Rác Beruházó Kft. - kivásárolta. A megállapodás értelmében a következő szakaszban a Rác Nosztalgia Kft. a fővárostól átvállalja a beruházásra felvett 7 milliárd forintos hitelt.

A felújított Rác fürdő üzemeltetésére Rác Nosztalgia Kft. 30 éves szerződést köt a fővárossal - pontosabban a fürdőket üzemeltető Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-vel, ezen felül a vízhasználatért és a földbérletért is fizet. A hotel és a fürdő kezelése így egy kézben marad, és várhatóan a jövő év elején nyitja meg kapuit. A lap értesülései szerint a hotel beüzemelésének költségeit - több száz millió, vagy akár egymilliárd forintot - a Széchenyi bank állja majd. Az üzemeltetésre valószínűleg egy nemzetközi hotellánc kap majd megbízást.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF