Új ingatlanpiaci óriás jöhet létre a szomszédban

Portfolio
Bejelentette az IMMOFINANZ AG 25 690 163 darab CA IMMO törzsrészvény megvásárlását a ciprusi O1 Group Limited és Terim Limited cégektől. Az akvizíció az első lépés az IMMOFINANZ és a CA IMMO hosszabb távon megvalósuló egyesülése felé.
Az orosz milliárdos Boris Mints által birtokolt O1 Group eladja 25 690 163 darab CA IMMO részvényét az osztrák IMMOFINANZ ingatlan vállalatnak. A megvalósuló tranzakció következtében az IMMOFINANZ 4 felügyelőbizottsági tag delegálására is jogot szerez. A tranzakció 604 millió eurós összértékével az IMMOFONANZ 26%-os tulajdonrészhez jut a CA IMMO-ban, aminek következtében Ausztria és Kelet-Közép Európa legnagyobb ingatlanpiaci vállalata jön létre.

Az egyesülés előtt az IMMOFINANZ az orosz, magasabb kockázatú eszközállományának eladását tervezi. Az ellenőrzési engedély és a jóváhagyás várhatóan 2016 nyaráig történik meg, így a tranzakció végleges lezárására is akkor kerülhet sor. A részvények darabonkénti 23,5 eurós vételára 35%-kal magasabb a pénteki záróárnál.

Magyarországon az IMMOFINANZ birtokában van 12 irodaház, 13 stop shop üzlet és egy OBI áruház, míg a CA IMMO 8 budapesti irodaházat és egy kisebb győri bevásárlóközpontot birtokol.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF