Ágházi Gyula

Vezérigazgató, Gránit Pólus Csoport

Hatodik alkalommal a listán

A Gránit Pólus csoport vezérigazgatója és igazgatótanácsának tagja, 2016-os kinevezése előtt pénzügyi, majd működési vezérigazgató-helyettesként dolgozott. Munkája során összesen 9 ország több mint 100 gazdasági társaságának tevékenységéért felelt.

A Westend megújult foodcourt-ja. Kép forrása: Gránit Pólus csoport

A Gránit Pólus csoport nevéhez olyan projektek megvalósítása köthető, mint az ország első „A” kategóriás irodaépülete, a belvárosi Bank Center, az ország első nyugati típusú plázája, a Pólus Center, az ország első multifunkcionális kereskedelmi épületegyüttese, a Westend, vagy az első multifunkcionális kulturális épületegyüttese, a Művészetek Palotája.

A magyar tulajdonú ingatlanvállalkozás idén 30 éves, a tulajdonában lévő Papp László Budapest Sportaréna pedig 20 éves lett. A vállalat 2023-ban olyan beruházásokat valósított meg, mint a MÜPA teljeskörű műszaki felújítása, illetve a Westend eddigi legnagyobb, több tíz millió euróból megvalósuló korszerűsítése.

Az energiahatékonyságot szolgáló műszaki beruházások mellett a Westend ételudvar is megújult a Hello Wood koncepciója alapján és a bevásárlóközpontban használtruha-gyűjtő programot is létrehoztak.

A cégcsoport idén első alkalommal rendezte meg a Gránit Pólus csoport és a Portfolió közös kezdeményezésével megvalósuló Property Warm Up konferenciát, mely azokat az ingatlanszektoron túlmutató, széles körben még nem ismert trendeket, folyamatokat hivatott bemutatni, amelyek a következő években, évtizedekben meghatározzák az életünket, a környezetünket, a gazdaságot és így az ingatlanpiac jövőjét is.

Ami a jövőt illeti, a Westend esetében már a karbonsemleges működési rendszer kialakításán dolgozik a cég, emellett a céljaik között szerepel a Nyugati tér és az aluljárórendszer komplett felújítása is.

Előadónk volt az alábbi konferenciákon
  • Property Warm Up 2024
  • Property Warm Up 2023
  • Property Investment Forum 2021
  • Property Investment Forum 2020
  • Property Investment Forum 2018