Balogh Péter

Nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgató, MBH Bank

Első alkalommal a listán

Az MBH Bank nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatója. Az elmúlt évben egy hármas bankfúzió - az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülése – eredményeként elindult az új MBH Bank. Balogh Péter szerint idén a piac egy hullámzó időszakát éli, a lelassult a vállalati hitelpiac hatására a beruházási hitelek irányából a forgóeszköz hitelek felé mozdultak el az ügyféligények. Ez a kereskedelmi ingatlanprojektekre is igaz, közelebb kerültek a nagyobb ügyletek, illetve átgondolás alá került a külföldi piaci jelenlét.

Az MBH Bank finanszírozásából két projektet érdemes kiemelni, ami jól mutatja a mostani irányt. Az egyik a Futureal Woodland projektje Ferencvárosban, valamint az Infogroup által fejlesztett tiszaújvárosi logisztikai csarnok finanszírozása a Jabil Circuit számára.

A hármas bankfúzió és a hirtelen megnőtt szervezet generálta kihívások hatására Balogh Péter, vezetői képességeinek fejlesztéseként elvégezte az IESE Business School AMP (Advanced Management Program) képzését, illetve részt vesz a bank által szervezett Executive Leadership programokban is.

Előadónk volt az alábbi konferenciákon
  • Property Warm Up 2024
  • Hitelezés 2022
  • Építőipar 2022
  • Hitelezés 2021
  • Portfolio.hu Property Investment Forum 2010