Minden másnapra jut egy csoda (x)

Portfolio


Az elmúlt 5 év alatt több mint 700 kisbeteg kérését tudta valóra váltani magánszemélyek és társaságok támogatásával, önkéntesek összefogásával a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány.
Tavaly a 223 teljesített kívánságból minden második nap jutott az ország valamelyik pontján: többen kértek számítógépet, digitális fényképezőt, gitárt, játékokat, jó néhányan külföldre utazhattak: delfint simogattak vagy kulturális, történelmi nevezetességeket kerestek fel. Volt, aki annyit kért, szeretne a vidámparkba, állatkertbe eljutni és egy önfeledt napot ott tölteni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis a hírességekkel történő találkozások: sportolókkal, művészekkel beszélgethettek vagy énekelhettek együtt a gyerekek, egy kislány Kertész Imre Nobel-díjas íróval is megismerkedhetett. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Évente ötezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos kisbeteg él ma Magyarországon, akinek az állapotát az orvosok életveszélyesnek minősítik, ők kezelések nélkül menthetetlenek lennének. A többségében rosszindulatú daganattal, leukémiával küzdő, tüdő, máj- és szívtranszplantált vagy arra váró, illetve izomsorvadásban és sajnos még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek egy-egy kérését teljesíti az alapítvány. Az önkéntesek a kívánságteljesítésekkel szeretnének mind több örömet szerezni és ezzel erőt adni nekik a betegségük leküzdéséhez.

Az orvosi együttműködéssel tevékenykedő szervezet szinte teljes egészében a magánadományozók és a cégek támogatásából tudja fedezni az álmok megvalósítását.
Most az 1 % felajánlásával még többen hozzájárulhatnak ezekhez a mindennapi csodákhoz.
(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF