Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja, romlik a helyzet a frontvonalon
Portfolio
Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.
Megosztás

Két ukrán katonát késeltek halálra Németországban, orosz állampolgár a gyanúsított

Az ukrán külügyminisztérium bejelentette, hogy a Németországban halálra késelt két férfi az ukrán hadsereg tagjai voltak, akik egészségügyi rehabilitáción vettek részt, és egy orosz állampolgárt gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével - írja az Ukránijszka Pravdára hivatkozva az Index.

Két ukrán katonát késeltek halálra Németországban, orosz állampolgár a gyanúsított
Megosztás

Légi katasztrófát okozhatnak az oroszok: összezavarják a repülőgépek GPS-rendszereit

A balti országok miniszterei szerint az oroszok okozta GPS-zavarok légi katasztrófa veszélyét hordozzák magukban, nemrég a navigációs jelek zavarása miatt két finn járat kényszerült visszafordulni útközben – írja a Financial Times.

Légi katasztrófát okozhatnak az oroszok: összezavarják a repülőgépek GPS-rendszereit
Megosztás

Bevallotta az ukrán főparancsnok: romlik a helyzet a frontvonalon

Az ukrán főparancsnok, Olekszandr Szirszkij szerint az orosz erők többszöri támadásai miatt romlott a helyzet a frontvonalon, mivel Ukrajna kénytelen volt visszavonulni egyes keleti állásaiból, miközben Oroszország igyekszik kihasználni létszámbeli és tüzérségi fölényét az új amerikai fegyverek ukrán megérkezése előtt - írta meg a BBC.

Bevallotta az ukrán főparancsnok: romlik a helyzet a frontvonalon
Megosztás

Zelenszkij: minden eddiginél erősebb megállapodás készül az Egyesült Államokkal

Az Egyesült Államok biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával - jelentette be vasárnap esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkij: minden eddiginél erősebb megállapodás készül az Egyesült Államokkal
Megosztás

Bejelentették az oroszok: elfoglalták Novobahmutivkát

A donyecki régióban lévő Novobahmutivka község bevételéről tett bejelentést vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban.

Bejelentették az oroszok: elfoglalták Novobahmutivkát
Megosztás

Új, öngyilkos harci drónokat mutatott be Irán

Az iráni hadsereg vasárnap bemutatott egy új támadó harci drónt, amelyet arra terveztek hogy a célpontokat elérve felrobbanjon.

Új, öngyilkos harci drónokat mutatott be Irán
Megosztás

Orosz drónok borítottak lángba egy szállodát Mikolajivban

Orosz drónok találtak el és borítottak lángba vasárnap kora reggel egy szállodát a dél-ukrajnai Mikolajiv városában, illetve károkat okoztak a helyi energetikai infrastruktúrában is - közölte Vitalij Kim, Mikolajiv megye kormányzója.

Kim szerint a drónok komoly károkat okoztak az épületben, de a tüzet időközben sikerült eloltani. Hozzátette, hogy a támadásban megrongálódott a távhőszolgáltatás is, de részleteket erről nem közölt. A kormányzó szerint nem voltak áldozatok.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a csapás célpontja egy mikolajivi hajógyár volt, amelyben távirányítású tengeri drónokat szereltek össze. Az orosz közlés szerint célpont volt egy hotel is, amelyben az ukrán erők oldalán harcoló, "angolul beszélő zsoldosokat" szállásoltak el. A jelentés Szergej Lebegyevre hivatkozott, akit a hírügynökség a térségben működő oroszbarát gerillák tevékenységének koordinátoraként mutatott be.

Ukrán tisztségviselők szerint legkevesebb hét civil sebesült meg a vasárnapra virradóra végrehajtott orosz tüzérségi támadásokban.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról számolt be, hogy a helyzet a frontvonalon súlyosbodott, az ukrán erőknek legalább három helyen - Berdicsitől, Szemenyivkától és Novomihajlivkától nyugatra - új hadállásokba kellett visszavonulniuk.

A több mint ezer kilométer hosszú frontvonalon az utóbbi hetekben a leghevesebb harcok Donyeck és Harkiv régiókban dúltak.

(MTI)

Megosztás

Olaszország teljesen levált az orosz gázról

Olaszország felszabadult az orosz földgáz függőségétől, és az Európai Bizottság által fontolt LNG-szankciókkal kapcsolatban sem lenne problémája - mondta Gilberto Pichetto Fratin olasz energetikai miniszter a Politico szerint.

Olaszország teljesen levált az orosz gázról
Megosztás

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
Megosztás

Itt a napi jelentés

Az ukrán-magyar határszakaszon 5286-an léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6085-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t. 

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 33 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.  

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Zelenszkij szerte támadás érte az Európába irányuló gáz infrastruktúráját

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte az ország gázszállító rendszere elleni legutóbbi orosz támadásokat. A politikus szombaton este Kijevben sugárzott videoüzenetében azt mondta, hogy támadások érték azokat az infrastruktúrákat, amelyeken keresztül Ukrajnán át a gázt az Európai Unióba irányítják.

Zelenszkij szerte támadás érte az Európába irányuló gáz infrastruktúráját
Megosztás

Több bátorságot vár el a németektől a lengyel kormány Ukrajna kapcsán

A nagy hatótávolságú amerikai rakéták Ukrajnába szállítása után Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter azt reméli, hogy Olaf Scholz német kancellár meggondolja magát, és ad Taurus típusú robotrepülőgépeket a megtámadott országnak.

Több bátorságot vár el a németektől a lengyel kormány Ukrajna kapcsán
Megosztás

Az oroszok az energetikai célpontokat bombázzák, Ukrajna hatalmas fegyvercsomagot kap - Háborús híreink szombaton

Oroszország három ukrán térségben támadott energetikai létesítményeket szombaton, legalább egy ember megsérült - érkezett az ukrán jelentés. Péntek éjjeli fontos hír, hogy Ukrajna megkapja a  háború eddigi legnagyobb egyszeri fegyvertámogatását, összesen 6 milliárd dollár értékben. Az orosz-ukrán háború fontosabb eseményeiről ebben a cikkünkben számolunk be szombaton.

Az oroszok az energetikai célpontokat bombázzák, Ukrajna hatalmas fegyvercsomagot kap - Háborús híreink szombaton
Kasza Elliott-tal

Solventum Corp. - ajándék

Nézegettem a számláimat ma, és az Ersténél észrevettem egy soha nem látott részvényt a portfóliómban. Solvenum Corp. (SOLV), valahol volt egy split, ami elkerülte a figyelmemet. Rákerestem a

Összkép

Merre visz a ballagók útja?

Hétfő reggel a lányokon matrózblúz, a fiúkon öltöny, előttük egy kitöltendő gondolattérkép Ady Endre veresiről. Élete eddig legfontosabb napjain van túl 75 ezer érettségiző diák. Múlt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
orosz harckocsi tank páncélos stock