Elindult az Európai Pénzügyi Tanácsadó képzés Magyarországon (x)

Portfolio




Augusztustól Magyarországon is megszerezhető az Európában elismert Európai Pénzügyi Tanácsadó képesítés. A képesítést koordináló nemzetközi szövetség magyarországi partnere a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa, az oktató intézmény a Bankárképző lett.

A pénzügyi szolgáltatások szakmai színvonalának fejlesztése érdekében a banki, befektetési és biztosítási piac érdekvédelmi szervezetei 2009-ben létrehozták a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsát (PTSZT). A Tanács azóta a több mint húsz európai országban működő Európai Pénzügyi Tervező Szövetség (€FPA - €uropean Financial Planning Association) akkreditált tagja lett.
Az €FPA kidolgozott egy egységes európai pénzügyi tervezői programot annak érdekében, hogy segítse az európai standardoknak megfelelő pénzügyi tanácsadási és tervezési ismeretek elsajátítását.
A nemzetközi képzés két szintű: az első szint az Európai Pénzügyi Tanácsadó (€FA - €uropean Financial Advisor) képzés, és erre épül az Európai Pénzügyi Tervező (€FP - €uropean Financial Planner) képesítés.
A képzések mostantól Magyarországon is elérhetők, miután a Bankárképző Minősített Befektetési Tanácsadó és Minősített Pénzügyi Tanácsadó képzései is nemzetközi akkreditációt szereztek. A két képzést sikeresen elvégző jelöltek így megszerezhetik az Európában elismert €FA nemzetközi képesítést.

A Minősített Befektetési Tanácsadó, a Minősített Pénzügyi Tanácsadó és az €FA képzéseket elvégző szakemberek a tanúsítvány mellett egy névre szóló kártyát kapnak, mely a PTSZT honlapján nyilvánosan elérhető regiszterrel összhangban azonosítja őket. Az első magyar €FA képesítéssel rendelkező szakemberek várhatóan 2011 tavaszán vehetik át oklevelüket.



A PTSZT tagjai:
Magyar Bankszövetség
Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ)
Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ)
Befektetési Szolgáltatók Szövetsége (BSZSZ)
Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Stabilitás Pénztárszövetség
(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF