A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon (x)

Portfolio
Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakra látogat augusztus első hétvégéjén.
A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában a Homola Pincészet idén már hetedszerre rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket.

A piknik kis Tájház udvari dzsemboriból nőtte ki magát 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs üzletember, a Homola Pincészet tulajdosa, és Valde Orsolya. "Szabolccsal, félig paloznaki lakosok vagyunk, ha tehetjük, szabadidőnk nagy részét itt töltjük" - mesélt a kezdetekről Orsolya. "Sokat gondolkodtunk azon, hogyan mutassuk meg a világnak ezt a csodálatos Hild-díjas települést, hogyan vonzzunk ide embereket. Így jött a jazz és a bor összekapcsolása. Egy kis bulival indult a Tájház-udvaron a szomszédos településen lévő Snétberger Tehetség Központtal karöltve. Fábián Juli koncertje volt, ami először vonzott be annyi embert, hogy egyértelmű volt, van igény a rendezvényre, és arra, hogy növekedjünk."

Minden évben világsztárok és a magyar jazz legnevesebb képviselői lépnek színpadra, és ez idén sem lesz másként! Egy karnyújtásnyira a vízparttól hullámozhatunk majd Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozhatunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncolhatunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egy különlegesen egyedi felállással.

"Fontos számunkra, hogy felépítsünk egy bizalmat a közönséggel, ami legnagyobb örömünkre, sikerült is. Olyan nevekre is eljönnek, amiket eddig talán nem is ismertek, mert bíznak a választásunkban, hogy csupa jó előadót hozunk el a Jazzpiknikre" - mondta Orsolya arra utalva, hogy a nemzetközi és a magyar fellépők mellett kevésbé ismert, ígéretes tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A fesztivál nem csupán az egyre növekvő látogatószám, illetve az igényes zenei felhozatal miatt válhatott a nyár egyik legnépszerűbb eseményévé, de a különleges gasztronómiai kínálat is a prémium kategóriába emelte a rendezvényt. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de mint tudjuk, egy igazi piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, de emellett megkóstolhatjuk még a környékbeli pincészetek válogatott borait is, de akár pezsgőzhetünk is a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadnál, ahol a mediterrán jazzé lesz a főszerep. A piknikkosarainkba pedig olyan neves gasztrokiállítóktól kerülhetnek ínyenc falatok, mint a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, de itt lesz a környékről többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda is.

További információ: jazzpiknik.hu
Facebook esemény



(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF