Az év legnagyobb hazai sporteseménye lesz a birkózó-vb (x)

Portfolio
Amíg a szabadfogásúak és a nők Mátraházán, addig a kötöttfogásúak Tatán készülnek a jövő szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra, melyre a magyar válogatott tagjai kifejezetten erős és népes nemzetközi mezőnyben hangolódhatnak rá. A vb felvezetéseként médianapot tartottak mindkét helyszínen.


Az események rendhagyóvá tették a munkát, a televíziós stáboknak ugyanis a magyar válogatott legjobbjai közül a kisebbek edzés után, a nagyobbak azt megelőzően adták az interjúkat. A kötöttfogású szakág versenyeire a vb második felében kerül sor, az első kötöttfogású nap október 25-én lesz, így a versenyzők elmondása szerint ezen a héten még kemény edzések vannak műsoron, a könnyítés jövő héten kezdődik - írja tudósításában az MTI. A magyar csapat tagjai közül a többség nem küzd komoly sérüléssel, mindenki tud tréningezni, melyre szükség is van a felkészülés finisében. "Kiss Balázs térdével vannak problémák és Bácsi Péternek fáj egy kicsit az oldala, de egyébként rendben vagyunk" - adott helyzetjelentést a válogatott általános egészségi állapotáról Sike András szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy még csütörtökre tervezett százszázalékos intenzitású edzést, aztán könnyít rajta, s reményei szerint az utolsó időszakban már senkivel nem történik probléma. A világbajnoki esélyekkel kapcsolatban a szakvezető bizakodó: "Nincs okunk rá, hogy ne legyünk optimisták. Négy-öt emberünk odaérhet a dobogóra, s nagyon bízom benne, hogy minél többen fel is állhatnak majd rá".

A nők sem számíthatnak sétagaloppra! "A világbajnokságon a nőknél nem lesznek számra hatalmas mezőnyök, ám minden súlycsoport sűrű lesz, mert olyan versenyzőket indítanak, akiktől érmet várnak hazájukban. Mindez azt jelenti, hogy könnyű, bemelegítő meccsre nem nagyon számíthatunk"- nyilatkozta a Magyar Távirati Irodának Ritter Árpád.

Önkéntesek

Háromszáz önkéntesnek tartott tájékoztató előadást a budapesti birkózó-világbajnokság szervező bizottsága. Az eseménynek a Papp László Budapest Sportaréna szomszédságában lévő Danubius Hotel Arena adott otthont. A rendezvényen beszédet mondott többek között Bacsa Péter, a szervező bizottság igazgatója, Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Dr. Perényi Szilvia, az önkéntes program vezetője is. A tájékoztató beszédeket követően az önkéntesek csoportokra lebontva találkoztak és egyeztettek a területi vezetőkkel, akik igyekeztek felvilágosítani mindenkit a budapesti birkózó-világbajnoksággal kapcsolatos speciális feladatokról.
A vb szabadfogásúakkal kezdődik a vb (október 20-23.), majd a nők következnek (október 22-25.), s a kötöttfogásúakkal zárul (október 25-28.) a program.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF