Hamarosan megismerhetjük a legdinamikusabban fejlődő kkv-kat (x)

Portfolio
Idén alig több mint másfél hét múlva, november 29-én kapják meg a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások az immár tizedik alkalommal odaítélt Pegazus Díjakat. Az évek során már több száz díjazott vállalat gyűjtötte be ezt az elismerést, közülük számosan - sikeres működésük eredményeként - nagyon széles körű ismertséggel rendelkeznek.
A feltörekvő kategória díjazottjai között szerepelt például néhány éve a Szállás.hu online szállásközvetítő cég, míg a piacvezető kategóriában olyan vállalatokkal találkozhattunk, mint a Hell Energy, a Mogyi, az Univer vagy a Szarvasi Mozzarella.

Ha pedig már az élelmiszeripari cégeknél tartunk, ők a közelmúltban is fontos szereplői voltak a Pegazus-díjátadóknak: két éve a Cserpes Sajtműhely, tavaly pedig a Nádudvari Élelmiszer Kft. kapott helyet a piacvezető díjazottak között. Az elmúlt években az élelmiszeriparban működő vállalatok mellett gép-, bútor- és műanyagipari, egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat kínáló cégek, illetve informatikai vállalkozások kerültek leggyakrabban a kiemelkedő növekedést produkáló piaci szereplőknek járó dobogóra.

A Pegazus Díjra nem lehet pályázni, azokat Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektetője, az Enterprise Investors hazai szakértői gárdája választja ki azok közül a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozások közül, amelyek

  • előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érték el
  • magyar többségi tulajdonban vannak
  • árbevételük az előző évben 1 milliárd forint felett volt
  • előző évre vonatkozó EBITDA értékük pozitív volt
  • legalább öt éve alapították és jelenleg is aktívak
  • kielégítő likviditással rendelkeznek és
  • működésük átlátható.

"Idén is bőven találunk majd a díjazottak között olyan vállalkozásokat, amelyek először kerülnek a szélesebb közönség látóterébe. Reményeink szerint közülük is számos cég válik néhány éven belül a sikeresen fejlődő kis- és középvállalkozások követendő példaképévé" - mondta Tüske Tamás, a díjat alapító Enterprise Investors országigazgatója a küszöbön álló tizedik díjátadó kapcsán.

Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója
A díj támogatója a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója és a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF