Újgenerációs irodák a BudaParton (x)

Portfolio
Az 54 hektáros terület egyik legimpozánsabb helyén, a városnegyed bejáratánál, a leendő, ikonikus MOL Campus épülete mellett kerül jövőre átadásra a BudaPart GATE több mint 20 000 négyzetméternyi irodája. Ebben a hatalmas fejlesztésben azonban eleinte nem csak a nagyobb cégeknek nyílik lehetősége dolgozni, hanem egy bérlőnek köszönhetően a kicsik is labdába rúghatnak, s élvezhetik az egyedülálló projekt előnyeit.
Ma már alapvető feltételnek számít a piacon, hogy a munkavállalóknak kínált terek a legfrissebb trendeket kövessék, ezzel pedig egy olyan munkakörnyezetet teremtsenek az ott dolgozóknak, amely a hatékony és kreatív munkavégzést is szolgálják. A mai irodaházak és komplexumok is azt a filozófiát követik, hogy minél több lehetőséget kell kínálniuk, s minél több szolgáltatást szükséges adniuk mindezt a lehető legmegnyerőbb környezetben. Ha pedig mindez a lakóhelyünk közvetlen környezetében koncentrálódik, már egy újgenerációs megoldásnak könyvelhető el.

Ezt hivatott szolgálni a Property Market fejlesztésében mintegy 54 hektáros területen megvalósuló BudaPart városnegyed. A fejlesztők több mint száz szakértő bevonásával álmodták meg a végeredményben összesen 30 épületből, 15 lakó- és 14 irodaházból, továbbá egy hotelból álló modern városnegyed emberközpontú, közösségi katalizátor szerepet is felvállaló koncepcióját. Jelenleg összesen hat épület, azaz a teljes első ütem kivitelezése zajlik, 207 ezer négyzetméternyi felépítményen dolgoznak a szakemberek.

A projekt jövőre fordulóponthoz érkezik. A BudaPart OTTHONOK első négy, öbölhöz közeli épülete, továbbá a városrész első irodaépülete is átadásra kerül. Vagyis 635 lakás, valamint egy több mint húszezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező irodaház, s ezek környéke telik meg jövőre élettel.

Az irodaház közvetlen szomszédságában a főváros egyik ikonikus székháza, az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus is letette alapkövét, s melynek átadása 2021-ben várható. Az épület olyan műszaki és építészeti minőségben valósul meg, melynek eredményeképp nem csupán a főváros, hanem az egész régió legmodernebb irodaháza lesz.

Ez a 120 méter magas épület és a BudaPart GATE alkotja a leendő városnegyed kapuját, melynek a BudaPart térre, s a Lágymányosi-öbölre panorámás épület MOL Campus melletti tornya 11 emelet magas. Az épülethez 4 pinceszinten mélygarázsok is tartoznak. A LEED Gold minősítésű BudaPart GATE irodaépületet úgy tervezte meg a Stúdió'100 Építészeti Kft., hogy öröm legyen itt dolgozni. Az Y és Z generáció igényeit is szem előtt tartó épület iránt nagy a kereslet: több, mint egy évvel az átadása előtt meghaladta a 40%-os bérbeadottsági szintet. Ezen eredmények is azt igazolják, hogy a munkakörnyezet ma már elsődleges prioritást élvez a munkáltatók számára is. Az új generációk munkavállalói számára a munkahelyi környezet sokkal meghatározóbb, mint régen. A mai munkaerőhiányos gazdaságban a munkavállalók gyakran válogathatnak az ajánlatok között. Döntésüket a munkabéren és juttatásokon kívül a munkahely atmoszférája, valamint az otthonuk és a munkahely közötti utazási idő is befolyásolja. A jelenlegi tömegközlekedés is fejlesztésre kerül: új buszjárat fog indulni, módosításra kerülnek busz útvonalak. A budai fonódó meghosszabbításával a belváros közvetlenül is elérhető lesz kötött pályán. A Dunán menetrend szerint közlekedő BKK hajóval is utazhatunk vagy akár vízitaxival öt perc alatt elérhetjük a belvárost.

A BudaParton dolgozók egy komplett városnegyed adta szolgáltatások színes repertoárjával találkozhatnak majd. Az inspiratív környezeten felül a napi ügyek elintézéséhez elengedhetetlen szolgáltatásokon keresztül, a testmozgáson át, a találkozóhelyek széles repertoárját kínáló helyszínekig mindent megtalálnak. Az épületek földszintjén található üzlethelyiségek bérlői mixét tudatosan alakítja ki a fejlesztő, így már az első ütem lakói és dolgozói is megtalálják a mindennapokhoz nélkülözhetetlen bevásárló- és szolgáltató egységeket.



"A legfontosabb kérdés ma már egy munkáltató számára a fluktuáció. Ennek csökkentésére pedig számos tanulmány van, azonban vitathatatlan szempont és tényező a megfelelő munkakörnyezet biztosítása. A BudaPart irodaházait úgy terveztük meg, hogy a piacon jelentkező igényeket maximálisan kielégítsék, így a munkahely tágabb környezetének infrastrukturális fejlesztése, az épület kiváló műszaki paraméterei és építészeti megoldásai hosszútávon csökkenthetik a munkáltatók költségeit, s hozzájárulnak a munkaerő megtartásához és vonzásához egyaránt. Az irodaházakra vonatkozóan Újbudán nagyon erős iroda alpiac található, vagyis igen alacsony az üresedési ráta, nagy a kereslet." - nyilatkozta Csuhay Borbála, a Property Market MRICS értékesítési és vagyonkezelési igazgatója. "Első bérlőnk között üdvözölhetjük a DBH Serviced Office-t, akik a BudaPart páratlan adottságait felismerték. Nekik köszönhetően a BudaPart irodái kisebb cégeknek, akár rövidtávra is elérhetőek lesznek. A cég magas minőségben bútorozott állandó-, készenléti- és virtuális irodákat, valamint akár egyórás tárgyalótermeket kínáló nemzetközi vállalat, aki egy teljes szintet foglalt le az Újbudán, a Dombóvári úton épülő GATE irodaházban."

A BudaPart irodáinak további előnye, hogy a mellettük kialakításra kerülő lakóépületekben vásárolhatnak, bérelhetnek otthont a munkavállalók. Így akár ki sem kell mozdulni a városnegyedből, amivel csökkenhet az itt élők és dolgozók ökológiai lábnyoma. Ez pedig a környezetvédelmi aspektus mellett számos időt szabadít fel akár rekreációs célokra.

A bérbeadó ügynökségek, a Cushman & Wakefield és az Eston jelenleg is több érdeklődővel tárgyalnak a még szabad, rugalmasan alakítható terekre.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF