Újdonságokat kínál az idei Bordói November (x)

PR cikk

A magyar csúcsborok mellett a híres Bordeaux is bemutatkozik

Több mint hatvan hazai kiállító mintegy 150 bora várja november 16-án a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. 2019 újdonsága, hogy a rendezvény BDX különteremmel bővül, ahol kiegészítő jeggyel 20 féle bordeaux-i bort kóstolhatnak korlátlanul a vendégek, így képet kaphatnak arról, hol tartanak a magyar bordói házasítások az „etalonhoz” képest. Az idei év másik csúcspontja az a mesterkurzus lesz, amin az amerikai kontinens mutatkozik be a bordói fajtákkal.

Magyarországon összesen 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú fajtát, a cabernet sauvignont, cabernet franc-t és a merlot-t. Ez a teljes kékszőlővel beültetett terület több mint egyharmada, ami jól mutatja a fajták jelentőségét és népszerűségét mind termelői, mind fogyasztói oldalon. A Bordói November Nagykóstolón összesen 13 borvidék mutatja be bordói típusú borait a budapesti Corinthia Hotelben, ahová a szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is 1000-nél több főt várnak. A kiállítótérbe november 1-ig early bird jegyek 3000 forint kedvezménnyel válthatók.

A sétálókóstoló 150 borán kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő tételekkel, és

idén először a BDX teremben kiegészítő jeggyel 100 érdeklődő további 20 féle bordeaux-i bort kóstolhat korlátlanul.

A nyolcórás rendezvény további izgalmas programokat is kínál. A Borkollégium három ingyenes pop-up school előadásának egyikén például a sokak által csak „Monsieur Cabernet Franc”-ként tisztelt villányi borász, Malatinszky Csaba személyesen mutatja be borait és filozófiáját.

„A bordói stílusú boroknak népes rajongótábora van itthon is, a Bordói November Nagykóstoló évről-évre teltházzal fut. A rendezvény különlegessége, hogy a hazai élvonal mellett különteremben itthon amúgy nehezen hozzáférhető tételekkel is találkozhatnak a vendégek, valamint az egyik mesterkurzuson a tengerentúli bordói házasítások kerülnek terítékre, amik az egész rendezvényen kizárólag ezen az előadáson lesznek elérhetők” – foglalja össze az idei év újdonságait Lóth Viktória, a Winelovers rendezvények főszervezője.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF