Különleges kínai bort lehet kóstolni az idei Bordói Novemberen (x)

PR cikk
A magyar csúcsborok mellett az „eredeti” Bordeaux és az Újvilág számos országa is bemutatkozik november 14-én Budapesten

Sajtóközlemény – Budapest, 2020. október 20.

Több tucat kiállító csúcs vörösei várják november 14-én a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Bordói November Nagykóstolón. Idén is lesz Csúcsborok Terme, ahol külön térítés ellenében kóstolhatók a bordói fajták (cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon) legkiválóbb hazai képviselői, valamint az „igazi” bordeaux-i és újvilági tételek, köztük egy különleges kínai bor.

Magyarországon összesen 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú fajtát, a cabernet sauvignont, cabernet franc-t és a merlot-t. Ez a teljes kékszőlővel beültetett terület több mint egyharmada, ami jól mutatja a fajták jelentőségét és népszerűségét mind termelői, mind fogyasztói oldalon. A Bordói November Nagykóstolón majd’ tucatnyi hazai borvidék mutatja be bordói típusú borait a budapesti Corinthia Hotelben. Október 30-ig ráadásul early bird jegyek válthatók 3000 forint kedvezménnyel.

A sétálókóstoló borain kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő tételekkel, és hasonlíthatják össze azokat az „őshaza” vagyis Bordeaux, valamint az Újvilág legjobbjaival.

Idén is van lehetőség VIP jegy vásárlására, az ezt választó vendégeknek a szervezők minden igényt kielégítő különtermet biztosítanak a szálloda Átrium Teraszán, ahol máshol nem fellelhető exkluzív tételek kóstolására is lehetőség nyílik.

A nyolcórás rendezvény további izgalmas programokat is kínál. A Borkollégium három ingyenes pop-up school előadásának egyikén például a sokak által csak „Monsieur Cabernet Franc”-ként tisztelt villányi borász, Malatinszky Csaba személyesen mutatja Maghari borát, aminek elkészítéséért 2019-ben francia innovációs díjjal tűntették ki.

„A Bordói November az egyik legnépszerűbb Winelovers rendezvény. A siker titka, hogy egy helyen kóstolhatjuk 11 borvidékünk kiváló vörösborait. Évről évre nagy sikert arat a Csúcsborok Terme, ahol nemcsak a hazai borászok büszkeségeivel ismerkedhetünk, de lesznek tételek Bordeaux-ből és a világ számos más, izgalmas pontjáról is. A legkülönlegesebb közülük idén minden bizonnyal a kínai cabernet sauvignonunk lesz” – foglalja össze az idei év tudnivalóit Magasi Ágnes, az esemény főszervezője.

További információ:

Magasi Ágnes főszervező

magasi.agnes@winelovers.hu 

(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF