Ötletek az első vállalkozásodhoz: 4. Regional Startup and Innovation Day (x)

PR cikk
Erős jövőképpel és magabiztos digitális tudással rendelkeznek a hazai fiatalok, közülük legtöbben saját vállalkozásban vagy cégvezetőként dolgoznának. A vállalkozó kedvű fiataloknak november 12-én a Hiventures szervezésében megrendezésére kerülő 4.  Regional Startup and Innovation Day-en lesz lehetőségük inspirálódni, amely rendezvény idén egy rendhagyó, több kreatív digitális technológiát ötvöző, páratlan esemény lesz.

A magyar fiatalok 83%-a erős vállalkozó szellemmel rendelkezik és megfelelő alázattal néz a jövő kihívásai elé - derült ki az MFB csoporthoz tartozó Hiventures megbízásából készített, 18-35 éves fiatalok körében végzett reprezentatív felmérésből. A legtöbben - 38 százalékban - egyértelműen saját vállalkozásban szeretnének dolgozni. A megkérdezettek fele állította magabiztosan, hogy tudja, mit jelent a startup, 63 százalékuk válaszolta azt, hogy szívesen dolgozna egy startup cégben, 49 százalékuk pedig maga is indítana startupot.

A kutatás eredményeiből is jól látszik, hogy az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a vállalkozókedv, másfélszer annyian gondolkodnak ma saját vállalkozás indításában, mint két évvel ezelőtt. Az utóbbi időben robbanásszerűen begyorsuló digitalizáció korábban sosem tapasztalt lehetőségeket teremt a jó ötleteknek és a leendő startupereknek. A Hiventures az ötletek megvalósítása mellett inspirációban és szakmai támogatásban is segíti az innovatív vállalkozókat: erről szól a már évek óta legnagyobb hazai startup networking rendezvénynek számító Regional Startup and Innovation Day is” – mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója

Nemzetközi előadók, online kapcsolatépítés, startup díjak és innovációs verseny – mindezek egy este alatt

A vállalkozó kedvű fiatalok számára remek lehetőség a kapcsolatépítésre és az inspirációra a Regional Startup And Innovation Day (RSID), amely évek óta a közép-kelet-európai régió legnívósabb startup networking eseménye, és amelyet immár negyedik alkalommal rendez meg a Hiventures.

Az idén digitálisan megvalósuló konferencián több neves nemzetközi előadó vesz részt, a keynote beszédek egyikét a 3 könyvet is szerzett Jason Williamson, az Oracle for Startups alelnöke, a társaság startup programjának globális vezetője tartja, aki előadásában arról beszél majd, hogy miért fontos és aktuális a nagyvállalatok és startupok kapcsolatának újragondolása. A rendezvényen előad még Michael Schuster, aki társalapítója és partnere a teljes európai ökoszisztémában nagyra becsült Speedinvest korai fázisú kockázati tőkebefektető társaságnak, amely a fintech, a hálózati hatások, a digitális egészségügy, a fogyasztói termékek, az ipari technológiák és a deeptech iparágakban fektet be startupokba.

Nem marad el a kapcsolatépítés sem

Az RSID-en immáron hagyomány, hogy személyes megbeszélések, találkozók formájában erős kapcsolatépítési lehetőségre nyílik lehetőség a részvevők között, a befektetői Speed Dating idén online formában valósul meg. A körönként 10 perces digitális 1-on-1 beszélgetéseken komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező cégek, kockázati tőkebefektetők és angyal befektetők segítik szakmai eszmecserével a startupokat, legyenek ötletfázisban, vagy rendelkezzenek már kiforrott üzleti koncepcióval, esetleg kész termékkel, szolgáltatással.

Az RSID egyik csúcspontja idén is a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó lesz, ahol három kategóriában díjazzák a legkiválóbb hazai tehetségeket. Kiderül, hogy a hazai startup ökoszisztéma neves képviselői kit tartanak a krízisre legagilisebben reagáló startupnak, eldől, kit tart az ország a legjobb innovatív vállalkozónőnek, illetve a Hiventures által életre hívott év alapítója díj is gazdára talál.

Az est második felének meghatározó eseményeként a Get in the Ring! startup verseny regionális döntőjének lehetnek részesei a nézők. A versenyzőknek a sport digitalizációja és az e-sport technológiák területén felmerülő kihívásokra kell majd innovatív megoldásokat találniuk.

A november 12-én megrendezésre kerülő 4. Regional Startup and Innovation Day-en a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek és regisztráció elérhető itt: www.rsid.hu

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF