Közel 80 focipályányi területen épít logisztikai parkot a WLP (x)

PR cikk
Csúcstechnológia és környezetbarát megoldások kéz a kézben

Napjainkban minden iparágban igen nagy szerepet tölt be a környezet védelme. A zöld elveket követő cégek magatartása már nem üres beszéd, hanem befektetés, a jövő záloga. A vállalatok nemcsak saját pénztárcájukat kímélik, hanem környezetbarát megoldásokkal igyekeznek tevékenységük ökológiai lábnyomát is csökkenteni.

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és RaktárAD csoportnak a vecsési már a 25. projektje, amely Európán belül valósul meg. Magyarországon ez a harmadik beruházás, amely a társaság nevéhez kötődik.

A fejlesztői csoport 60 hektáros vecsési logisztikai központjának tervezésénél és kivitelezésénél a cég alapfilozófiájának részeként kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem. A területen most elindult építkezéseken a beruházó egy olyan RaktárAD-os koncepciót képez le, melyek Nagytarcsán és Alsónémedin már sikerrel valósultak meg az elmúlt 7 évben.

Az „A” kategóriás csarnoképületek fűtését gáz helyett fenntartható hőszivattyús megoldásokkal látják el, mely a bérlői igényeknek megfelelően napelemmel is ki tud egészülni. Az előírtnál magasabb hőszigetelési értékkel rendelkező panelek és nyílászárók jelentősen, akár 50%-kal is csökkentik a betelepülő cégek rezsijét. Ez a megtakarítás pedig a vállalkozások növekedésére is fordítható.

A WLP raktárcsarnokok a fenntarthatóság jegyében rendelkeznek megújuló energiaforrásokat felhasználó technológiákkal, ezért a legkorszerűbb BREEAM értékelés Very Good kategóriájába tartoznak. A minősítés bérlők körében jelentős presztízsértékkel bír, valamint garanciát jelent egy új beruházás minőségére vonatkozóan is.

A minősítés többek között olyan innovatív, hatékony és környezettudatos megoldásoknak köszönhető, mint a hulladékgazdálkodás, a papírmentes kommunikáció, a három szintű növényzet és a 100%-ban akadálymentesített földszinti területek. A logisztikai park teljes zöldítése 4 ütemben 4-5 év alatt valósul meg, mely több mint 10 hektáron telepített zöld övezetet fog eredményezni, ahol több ezer új növény kap majd helyet.

„A létesítmény megfelel a csúcstechnológia és a fenntarthatóság legszigorúbb követelményeinek. Példát mutat a jövő prémium kategóriás, zöld logisztikai központjainak.” – hangsúlyozta Lőrincz-Hadnagy Tibor a projekt COO & Operations Managere

https://raktarad.hu/vecses/

https://raktarad.hu/wlp-vecses/

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF