Jön a LADA, de a Vesta csak jövőre!

Portfolio
2015. július 1-én bejelentésre került, hogy 2015 őszétől milyen formában jelenik meg újra Magyarországon a LADA. A JSC AVTOVAZ megkezdte együttműködését a Duna Autó Zrt-vel, illetve az új feladatra létrehozott céggel a LADA Hungary Disztribúciós Kft-vel.
Az utóbbi évtizedben a LADA márka Magyarországon és Európában lényegében egyet jelentett a klasszikus LADA 4x4 modellel, de ez gyorsan fog változni. A LADA még idén a visszatérést tervezi Euro6-os normák szerinti modellekkel: Granta, Kalina és LADA 4x4. A sokak által várt Vesta - amivel a WTCC küzdelmeiben egyre jobb eredményeket érnek el a versenyzők - csak 2016 közepén kapja meg az európai típusbizonyítványt, addigra készül el az Euro6-os erőforrása, illetve a gyártási kapacitás is akkor teszi lehetővé a belpiacokon kívüli térségek ellátását.

A LADA márka újjászületése egy új disztribúciós hálózatra fog épülni, amely miden piacon elemzés alatt áll, annak érdekében, hogy az autóipar legmagasabb követelményeinek megfeleljen minőség és szolgáltatások terén.

A szerződés aláírása csak az első fontos lépés egy hosszú folyamat elején, hogy a LADA márka ismét azt jelenthesse Magyarországon, amit egykor jelentett: tömegek számára elérhető mobilitást.

A mai piaci körülmények között nem lesz könnyű dolog újra bevezetni a piacra a márkát, de az AVTOVAZ és a LADA márka fejlesztési stratégiája és a már közeli jövőben megújuló modellpalettája egész Európában és Magyarországon is méltán számíthat sikerre. Az értékesítés megkezdését 2015 negyedik negyedévében tervezik.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF