Újabb letaglózó jelentés érkezett az orosz Fekete-tengeri Flottáról, de van egy bökkenő

Újabb letaglózó jelentés érkezett az orosz Fekete-tengeri Flottáról, de van egy bökkenő

Az ukrán erők az orosz fekete-tengeri flotta hadihajóinak mintegy 33 százalékát tették működésképtelenné az Oroszország által Ukrajna ellen indított orosz invázió kezdete óta - közölte az ukrán fegyveres erők stratégiai kommunikációs osztálya kedden a Telegramon. Ukrajna vezetése az elmúlt hetekben többször is hangoztatta, hogy a veszteségek és az ukrán dróntevékenység miatt jelentősen korlátozódott az orosz Fekete-tengeri hadiflotta működése, a brit védelmi minisztérium szerint azonban az orosz hadihajók még mindig képesek elvégezni három fő feladatukat a szektorban.

Váratlan helyen bukkant fel az orosz flotta egyik fregattja

Váratlan helyen bukkant fel az orosz flotta egyik fregattja

Oroszország csendes-óceáni flottájának fregattja, a Saposnyikov Marsall átfogó tengeralattjáró-elhárítási hadgyakorlatot hajtott végre a Dél-kínai-tengeren – jelentette hétfőn egy orosz hírügynökség. A flotta sajtószolgálata nyilvánosságra hozta, hogy a gyakorlat során egy szimulált ellenséges tengeralattjárót észleltek és semmisítettek meg, bemutatva a hadihajó képességeit.

Kapkodták az új Toyotákat a magyarok

Kapkodták az új Toyotákat a magyarok

A Toyota tavaly 14,6 százalékos növekedéssel rekordot jelentő 17 300 darab jármű eladását regisztrálta az új személyautók és kishaszongépjárművek együttes magyarországi piacán. Ez 13,5 százalékos piaci részesedést hozott számára, 1,8 százalékponttal magasabbat a 2022. évinél - közölte a márka magyarországi importőre, a Toyota Central Europe.

Az ukránok ott mérték a legnagyobb csapást az oroszokra, ahol Putyinnak legjobban fáj

Az ukránok ott mérték a legnagyobb csapást az oroszokra, ahol Putyinnak legjobban fáj

Jelentős katonai fejlemény, hogy az Ukrán Fegyveres Erők az elmúlt hetekben súlyos csapásokat mértek a Fekete-tengeren az orosz flottára. A kijevi állítások szerint állítólag már a térségben állomásozó orosz hajók ötödét elpusztították. Független elemzések ennél kisebb, de valóban súlyos veszteséget okoztak az oroszoknak.

Átalakítja flottáját a Lidl: jönnek az elektromos- és LNG-kamionok

Átalakítja flottáját a Lidl: jönnek az elektromos- és LNG-kamionok

Alternatív hajtású járműveket állított forgalomba a Lidl Magyarország: az élelmiszer-kiskereskedelmi lánc hosszú távú célja, hogy csökkentse a bolti áruszállításból származó környezetterhelését. 4 db elektromos és 6 db LNG hajtású gépjárművel kezdik meg a flotta átalakítását: a Portfolio megtudta a projekt részleteit.

Kiderült: ezért kerül be egyre több Suzuki a céges flottákba

Kiderült: ezért kerül be egyre több Suzuki a céges flottákba

Nincs jó állapotban a hazai új autó piac, az elmúlt egy évben legalább 10 százalékkal kevesebb autót adtak el Magyarországon, mint tavaly. A piacot továbbra is a vállalati szegmens vásárlásai hajtják, bár a Suzuki esetében kiegyenlítettebb az arány, hagyományosan a magánvásárlók körében is igen népszerű. A Vitara és S-CROSS modellek egyre több nagyvállalati flottában, autókölcsönzőknél jelennek meg, de hamarosan akár a carsharing felhasználók is találkozhatnak velük. Iparági szereplők szerint a kínai autók megjelenése az alacsonyabb árkategóriájú márkák számára jelenthetnek erős konkurenciát. A Suzuki azonban nem tart az új szereplőktől, modelljei mind a flottás-, mind a magánvásárlók igényeit kielégítik, ráadásul már nem kell sokat várni az első teljesen elektromos modelljükre sem. A Portfolio Business podcastjének vendége dr. Barta Anita, a Suzuki Barta tulajdonosa volt, akivel az új autó piac helyzetéről, flottás értékesítésről és elektromobilitásról beszélgettünk.

22 millió extrém kilométer évente: így épít járműflottát egy építőipari óriás

22 millió extrém kilométer évente: így épít járműflottát egy építőipari óriás

A Colas közel 100 éve a kontinens egyik meghatározó építőipari vállalata, változatos tevékenysége sokszínű jármű- és eszközparkot igényel. A bányagépektől a kishaszonjárművekig, az úthengertől a személygépkocsikig minden megtalálható a flottában, amellyel összesen 22 millió kilométert tesznek meg egy évben. Az autók között számos összkerékhajtású Suzukit üzemeltetnek operatív bérlet keretében, amit a munkatársak nem is kímélnek: üzemidejük jelentős részét építetlen utakon és munkaterületeken töltik. A vállalat elérte, hogy a márka a regionális car-policy-be is bekerült, így már a cseh vagy szlovák kollégák is választhatják őket a mindennapi feladatokra. Az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási normák miatt elkerülhetetlen a flotta elektrifikációja, azonban ez csak komoly infrastruktúrafejlesztéssel és szemléletváltással valósítható meg sikeresen. Bár kínai márkák megjelenése látszólag veszélyeztethetné az olyan jó ár-érték arányú márkák pozícióit, mint a Suzuki, de a megfelelő kereskedő- és szervízhálózat kiépítése, illetve az általános bizalom megszerzése évtizedekbe is telhet számukra.

Ezt már tényleg nehéz követni: meghalt, nem halt meg, megsérült, de lehet, hogy mégis meghalt a rettegett orosz admirális

Ezt már tényleg nehéz követni: meghalt, nem halt meg, megsérült, de lehet, hogy mégis meghalt a rettegett orosz admirális

Ukrajna pár napja egyértelműen kimondta: megölték Viktor Szokolov tengernagyot, az ukrajnai háborúban fontos szerepet játszó orosz Fekete-tengeri Flotta parancsnokát. Tegnap az admirális mégis felbukkant egy online konferencián, de ukrán és brit elemzők továbbra is ragaszkodtak ahhoz, hogy valószínűleg meghalt vagy súlyosan megsérült, sőt, az is lehet, hogy dublőrt használ. Ma újabb felvételt tett közzé az orosz védelmi minisztérium hírcsatornája, a Zvezda News, melyen Szokolov teljes valójában látható, de Nyugaton sokan még mindig nincsenek meggyőződve arról, hogy a felvétel autentikus. Ez nem véletlen: az új videóban több furcsaság is van.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Évtizedek óta nem látott összeomlás a sikerágazatban
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.