Mi következik egy akvizíció után?

Mi következik egy akvizíció után?

Az MHC Mobility Zrt.-t három éve vásárolta fel az új tulajdonos Mitsubishi HC Capital. Az új country managert Lauscher Andrást belülről nevezték ki, akinek vezetésével a flottakezelő vállalat sikeresen vette az akvizíció utáni "kötelező" lépéseket, mint márkaváltás, új ERP bevezetése és a menedzsment-erősítés. A Portfolio Business podcastjában többek között arról kérdeztük a cégvezetőt, hogy milyen kihívások érték őt és csapatát az átváltozás során.

Jönnek az elektromos buszflották: így kell átalakítani hozzájuk a depókat

Jönnek az elektromos buszflották: így kell átalakítani hozzájuk a depókat

A buszok esetében sokkal gyorsabban megy végbe az elektrifikáció, mint a személygépjármű szegmensben, minden harmadik tavaly eladott jármű már teljesen elektromos vagy hibrid meghajtású busz volt Európában. Igaz, hogy az eszközök beszerzése és a töltési infrastruktúra kiépítése rengeteg költséggel jár, de számos EU forrás segíti az átállást, az üzemeltetési költségek pedig jelentősen alacsonyabbak lehetnek, mint a dízelüzemű flották esetében. A buszvásárlásokat minden esetben depófejlesztésnek kell megelőznie, a Siemens például olyan komplex depómenedzsment rendszert tud kiépíteni, amely optimalizálja a buszok töltési teljesítményét a hatótáv-igényük függvényében. Az évtizedek óta velünk élő trolikat hosszabb távon a teljesen elektromos eszközök válthatják, de a hidrogéntechnológia is az ajtón kopogtat már, és szintén felzárkózhat az akkumulátoros technológia mellé. A Siemens három telephelyen is szolgál ki elektromos buszokat itthon, de Európa egyik legnagyobb elektromos buszdepó projektje is a vállalathoz kapcsolódik, ahogy számos más világszerte. A Portfolio Szilágyi Norbertet, a Siemens Zrt.  e-mobilitás értékesítési vezetőjét és Négyesi Szilárdot, a vállalat közép-kelet-európai technikai sales support vezetőjét kérdezte az elektromos buszflották üzemeltetésének sajátosságairól, a szükséges infrastruktúra kiépítéséről és a vállalat eddig megvalósult projektjeiről.

Kína nem hagyja magát: csúcsmodern lopakodókat telepít a haditengerészet

Kína nem hagyja magát: csúcsmodern lopakodókat telepít a haditengerészet

Kína az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet szentelt a haditengerészeti képességei növelésére. Peking immáron három repülőgép-hordozójával rendelkezik, amelyekre a saját fejlesztésű ötödik generációs J-35-ös típusú vadászgépeket tervez telepíteni – írja a kínai Global Times.

Újabb letaglózó jelentés érkezett az orosz Fekete-tengeri Flottáról, de van egy bökkenő

Újabb letaglózó jelentés érkezett az orosz Fekete-tengeri Flottáról, de van egy bökkenő

Az ukrán erők az orosz fekete-tengeri flotta hadihajóinak mintegy 33 százalékát tették működésképtelenné az Oroszország által Ukrajna ellen indított orosz invázió kezdete óta - közölte az ukrán fegyveres erők stratégiai kommunikációs osztálya kedden a Telegramon. Ukrajna vezetése az elmúlt hetekben többször is hangoztatta, hogy a veszteségek és az ukrán dróntevékenység miatt jelentősen korlátozódott az orosz Fekete-tengeri hadiflotta működése, a brit védelmi minisztérium szerint azonban az orosz hadihajók még mindig képesek elvégezni három fő feladatukat a szektorban.

Váratlan helyen bukkant fel az orosz flotta egyik fregattja

Váratlan helyen bukkant fel az orosz flotta egyik fregattja

Oroszország csendes-óceáni flottájának fregattja, a Saposnyikov Marsall átfogó tengeralattjáró-elhárítási hadgyakorlatot hajtott végre a Dél-kínai-tengeren – jelentette hétfőn egy orosz hírügynökség. A flotta sajtószolgálata nyilvánosságra hozta, hogy a gyakorlat során egy szimulált ellenséges tengeralattjárót észleltek és semmisítettek meg, bemutatva a hadihajó képességeit.

Kapkodták az új Toyotákat a magyarok

Kapkodták az új Toyotákat a magyarok

A Toyota tavaly 14,6 százalékos növekedéssel rekordot jelentő 17 300 darab jármű eladását regisztrálta az új személyautók és kishaszongépjárművek együttes magyarországi piacán. Ez 13,5 százalékos piaci részesedést hozott számára, 1,8 százalékponttal magasabbat a 2022. évinél - közölte a márka magyarországi importőre, a Toyota Central Europe.

Az ukránok ott mérték a legnagyobb csapást az oroszokra, ahol Putyinnak legjobban fáj

Az ukránok ott mérték a legnagyobb csapást az oroszokra, ahol Putyinnak legjobban fáj

Jelentős katonai fejlemény, hogy az Ukrán Fegyveres Erők az elmúlt hetekben súlyos csapásokat mértek a Fekete-tengeren az orosz flottára. A kijevi állítások szerint állítólag már a térségben állomásozó orosz hajók ötödét elpusztították. Független elemzések ennél kisebb, de valóban súlyos veszteséget okoztak az oroszoknak.

Átalakítja flottáját a Lidl: jönnek az elektromos- és LNG-kamionok

Átalakítja flottáját a Lidl: jönnek az elektromos- és LNG-kamionok

Alternatív hajtású járműveket állított forgalomba a Lidl Magyarország: az élelmiszer-kiskereskedelmi lánc hosszú távú célja, hogy csökkentse a bolti áruszállításból származó környezetterhelését. 4 db elektromos és 6 db LNG hajtású gépjárművel kezdik meg a flotta átalakítását: a Portfolio megtudta a projekt részleteit.

Kiderült: ezért kerül be egyre több Suzuki a céges flottákba

Kiderült: ezért kerül be egyre több Suzuki a céges flottákba

Nincs jó állapotban a hazai új autó piac, az elmúlt egy évben legalább 10 százalékkal kevesebb autót adtak el Magyarországon, mint tavaly. A piacot továbbra is a vállalati szegmens vásárlásai hajtják, bár a Suzuki esetében kiegyenlítettebb az arány, hagyományosan a magánvásárlók körében is igen népszerű. A Vitara és S-CROSS modellek egyre több nagyvállalati flottában, autókölcsönzőknél jelennek meg, de hamarosan akár a carsharing felhasználók is találkozhatnak velük. Iparági szereplők szerint a kínai autók megjelenése az alacsonyabb árkategóriájú márkák számára jelenthetnek erős konkurenciát. A Suzuki azonban nem tart az új szereplőktől, modelljei mind a flottás-, mind a magánvásárlók igényeit kielégítik, ráadásul már nem kell sokat várni az első teljesen elektromos modelljükre sem. A Portfolio Business podcastjének vendége dr. Barta Anita, a Suzuki Barta tulajdonosa volt, akivel az új autó piac helyzetéről, flottás értékesítésről és elektromobilitásról beszélgettünk.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.