Elmondta Bill Gates, mi aggasztja a leginkább a 2022-es évre

Portfolio
Jellemzően optimista a 2022-es évre Bill Gates, de van azért néhány dolog, ami aggodalomra ad okot véleménye szerint – idézi a CNBC a Microsoft alapítójának blogposztját.

Bill Gates számos optimista prognózist fogalmazott meg idei évvégi írásában, ami az „Okok az optimizmusra egy nehéz év után” címet viseli, többek között a koronavírus-járvány végét és a metaverzum felemelkedését jósolja.

De van egy probléma, ami hátráltathatja a fejlődést, mégpedig az emberek bizalmatlansága a kormányokkal szemben, ami a legaggasztóbb fejlemény véleménye szerint a 2022-es évre nézve.

Ami pedig azért gond, mivel a közintézmények a nagy szerepet játszanak a klímaváltozás elleni harcban, vagy egy következő pandémia megelőzésében, de csak akkor tudják jól ellátni ezeket a feladatokat, ha az emberek bíznak bennük és támogatják őket a céljaikban. Ha ez nincs így, akkor vészhelyzetben kevésbé fogják követni az utasításokat az állampolgárok, ami pedig szükséges ahhoz, hogy megbirkózzanak a viharral.

Ez a bizalmatlanság a koronavírus-járvány kitörése óta érezteti hatását, gátolva a járvány megfékezésére tett erőfeszítéseket az összeesküvés-elméletek és a járvánnyal kapcsolatos hamis hírek terjedésével, akadályozva az oltási programot és a járvány végét – írja a CNBC.

Bill Gates szerint a közösségi média és a politikai nyomás alatt születő szalagcímek szerepet játszottak az amerikai lakosok megosztottságában. Véleménye szerint a kormányzatoknak meg kellene reguláznia az online platformokat annak érdekében, hogy megakadályozzák a téves információk terjedését. A Microsoft szerint gyorsan kell lépni, az idő sokat számít.

Címlapkép: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF