Két védelmi üzletágát is eladhatja a Boeing

Portfolio
A Boeing legalább két védelmi üzletágának eladását fontolgatja, hogy a cég képes legyen stabilizálni pénzügyi helyzetét az elmúlt hónapok botrányait követően  - írja a Bloomberg.

A Bloomberg információi szerint pénzügyi tanácsadók keresték meg a lehetséges vásárlókat, hogy felmérjék az érdeklődést bizonyos egységek iránt. Ezek között szerepel a Boeing Digital Receiver Technology, amely kormányzati és védelmi termékeket gyárt, valamint a Boeing globális szolgáltatási részlegének egyes védelmi programjai is.

Az Argon ST, amelyet a Boeing 2010-ben vásárolt meg 775 millió dollárért és katonai rendszereket gyárt, szintén az eladásra tervezett egységek között van, a cég továbbá mérlegeli részesedésének csökkentését a United Launch Alliance-ban.

A Boeing vezérigazgatója, Dave Calhoun arra törekszik, hogy megtalálja a kiutat ebből a válságból és csökkentse a cég adósságterhét. Ennek részeként a vállalat a 737-es gyártásának növelését tervezi a következő két évben, azonban ezeket a terveket jelenleg jócskán hátráltatják az elmúlt hónapok eseményei és azok következményei.

A Boeing árfolyama idén 29,2 százalékos mínuszban van.

Címlapkép forrása: © Copyright 2018 The Boeing Company - All Rights Reserved

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF