A magyar piacon is inkább kivártak ma a befektetők

Portfolio
Ma gyakorlatilag egész nap oldalaztak a tőzsdék, nem csak Európában, de jelenleg az Egyesült Államokban is ez látszik, a befektetők ugyanis kivárnak a Fed este érkező kamatdöntése előtt. Ezzel összhangban a magyar piacon sem láttunk jelentős elmozdulásokat, a BUX gyakorlatilag a tegnapi záróértékétől kevesebb mint 50 pontra fejezte be a mai kereskedést. 

Ma a BUX-index 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

A hazai blue chipek árfolyama ma többségében emelkedett, a Richter árfolyama 0,5 százalékkal került feljebb, a Mol árfolyama 0,2 százalékos pluszban zárt, a Magyar Telekom árfolyama 0,1 százalékot emelkedett. Ezzel szemben az OTP árfolyama 0,1 százalékkal került lejjebb ma.

A hazai midcapek piacán ma elromlott a hangulat, a MBH JZB árfolyama 3,1 százalékot esett. A legjobban ma az Alteo részvényei teljesítettek, amelyek árfolyama 1,0 százalékkal került feljebb.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 3,3 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Mol, a Magyar Telekom és az Opus részvénye is.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF