Egy csapásra 8 milliárd dollárnyi hitelt ad el a UBS

Portfolio
A UBS megállapodott arról, hogy 8 milliárd dollárnyi hitelt ad el az Apollo befektetőnek. A svájci nagybank a tavaly felvásárolt Credit Suisse egy részlegét számolja fel ezzel - számolt be a Financial Times.

A UBS közölte, hogy az Apollóval kötött új ügylet - amely 8 milliárd dollárnyi elsőbbségi biztosítékkal rendelkező finanszírozási hitelkeret átruházását tartalmazza - 300 millió dolláros nettó nyereséget eredményez a bank számára.

A ma bejelentett lépés nagy lökést adhat a UBS azon törekvésének, hogy jelentősen leépítse a Credit Suisse befektetési bankját, miközben az egyesített csoport vagyonkezelési üzletágának kiépítésére összpontosít.

Az Apollo eredetileg 2022-ben kötött megállapodást a Credit Suisse-szel annak értékpapírosított termékekkel foglalkozó részlegének megvásárlásáról, ma ezt a megállapodást szüntetik meg. A Credit Suisse és az Apollo eredeti partnersége azt eredményezte, hogy utóbbi átvette a svájci bank egyik legjövedelmezőbb, de sok tőkét igénylő üzletágát.

A New York-i székhelyű, értékpapírosított termékekkel foglalkozó Apollo adósságokat, például jelzáloghiteleket és jachtkölcsönöket csomagolt értékpapírba, majd értékesítette azokat. Tavaly azonban a UBS - miután átvette korábbi riválisát, a Credit Suisse-t - újratárgyalta az Apollo-üzlet feltételeit, amelyekről úgy vélte, hogy nem biztosítottak jó feltételeket a bank számára.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF