Elkapkodták a befektetők az MBH Jelzálogbank jelzálogleveleit

Portfolio
Élénk, 14 milliárd forintos kereslet mellett zajlott kedden az MBH Jelzálogbank eredetileg 6 milliárd forintértékben meghirdetett jelzáloglevél-kibocsátása.

A jelzálogbank nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2029. május 23-i lejáratú, fix, 7,5 százalékos kamatozású MJ29NF01 jelzáloglevél második sorozatrészletét. Az aukció keretében a tőkepiaci szereplők a felajánlott mennyiséget jóval meghaladó, összesen

14 milliárd 287 millió forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből a bank végül 8,287 milliárd forintot fogadott el

a befektetők részéről beérkező ajánlatokat és a piaci kilátásokat figyelembe véve.

"A mostani kibocsátáson tapasztalt jelentős érdeklődés, a beérkezett ajánlatok volumene és az aukció eredménye a korábbi hónapoknál jóval stabilabb piaci környezetet tükröz. Ez lehetővé teszi az MBH Jelzálogbank számára a kedvezőbb árazású, hosszú lejáratú fix forrás bevonását, ami tovább segítheti a jelzáloghitelezés újbóli felfutását" – mondta Nagy Gyula, a hitelintézet vezérigazgatója.

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, támogatva főként a lakosság körében végzett jelzáloghitelezési tevékenységüket.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF