Áll a bál a városi sebességhatárok miatt

Portfolio
Megjelent egy nyílt levél a Financial Times-ban, amelyet több európai nagyváros polgármestere jegyez és amelyben megvédik a helyi önkormányzatok jogát arra, hogy a sebességhatárokat saját hatáskörükben állapíthassák meg - - olvasható az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) oldalán.

A levél azután született, hogy a központi kormányzat Angliában és Olaszországban olyan kezdeményezéseket tett, amelyek eredményeképpen korlátozhatják a városok és települések jogkörét a közlekedésbiztonsági intézkedések meghozatalában. Ilyenek például a sebességkorlátozások, vagy a forgalomellenőrző kamerák telepítése.

Eközben Németországban több mint 1000 város követeli a helyi sebességkorlátozások megállapításának jogát, amelyet jelenleg a nemzeti szabályok erősen korlátoznak, és csak eseti alapon engedélyeznek az egyes utakra vonatkozóan. Ausztriában egy hasonló a kezdeményezés sikerrel zárult.

A helyi vezetők felhívását támogatta Antonio Avenoso, az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács ügyvezető igazgatója és André Sobczak, a több mint 200 európai nagyvárost tömörítő Eurocities főtitkára is.

A levelet olyan városok vezetői írták alá, mint Brüsszel, Gent, Helsinki, Lipcse, Bologna, Firenze, Milánó, Amszerdam, Rotterdam, Göteborg és Malmö.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF