Előfizetői tartalom

Jóval több kincstárjegyet adott ma el az adósságkezelő, mint meghirdette

Portfolio
Erősen, bő ötszörös mértékben, túljegyezték ma a befektetők a 12 hónapos diszkontkincstárjegyet az aukción, így ezt és a hozamelvárásokat látva az Államadósság Kezelő Központ a 30 milliárd forintos meghirdetett mennyiségről 100 milliárdra emelte az elfogadott ajánlatok volumenét. A két változó kamatozású kötvény mai aukcióján nem volt ilyen intenzív vételi érdeklődés, így azokon csak a tervezett mennyiséget adta el az ÁKK.

A közel 12 hónapos hátralévő futamidejű, D250430 sorozatból az ÁKK 30 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 154,68 milliárd forint volt, így a lefedettség 516% lett. Az ÁKK a keresletre reagálva az eredetileg meghirdetett mennyiségnél többet, 100 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott be. Az értékesített papírok hozama 6,7%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés