Sokkal kevesebbet ér a TikTok - De mégis miért?

Portfolio
A kanadai üzletember Kevin O'Leary egy befektetői csoportot szervez a TikTok lehetséges megvásárlására, 20 és 30 milliárd dollár közötti kezdőajánlattal - ez 90 százalékkal alacsonyabb ahhoz képest, mint amennyire az utolsó finanszírozási körben értékelték a TikTokot.   

A PitchBook adatai szerint 2023-ban 220 milliárd dollárra értékelt rövidvideó-megosztó platformért kötött bármilyen üzletet követően valószínűleg kikerül a képből a TikTok felhasználói preferenciákon alapuló algoritmusa, amely gyakorlatilag a platform sikerét adta - magyarázta az O'Leary Ventures elnöke a CNBC "Street Signs Asia" című műsorában.

"Ez a legnagyobb szórakoztató és üzleti hálózat Amerikában a jelenlegi formájában, így nagy érdeklődésre tart számot és nagy értéket képvisel" - vélekedett a platformról a stratéga. De nem valószínű, hogy a kínai kormány eladja az algoritmusokat is, a vállalattal együtt,

így amit kapunk, az az értékes hazai TikTok márka és 170 millió felhasználó lesz, adatok nélkül

- mondta O'Leary.

Egy potenciális vevőnek újra kell emulálnia ezeket az algoritmusokat amerikai kóddal, és mintegy közvetítőként kell majd eljárnia, hogy a platformot "TikTok China-ból TikTok U.S.A.-vá" alakítsa át - ez az üzletember magyarázata a 90 százalékos diszkontra a felvásárlási célárban.

Az amerikai képviselőház nagy többséggel elfogadta március közepén azt a törvényt, amely elvezethet a népszerű közösségi videóalkalmazás, a TikTok betiltásához az Egyesült Államokban. Hónapokba telhet azonban, mire a Szenátusban is bármilyen, TikTok-kal kapcsolatos jogszabály napirendre kerül. Egyébként nemrég Steve Mnuchin volt amerikai pénzügyminiszter is érdeklődést mutatott a TikTok megvásárlása iránt, erről itt írtunk.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF