A kínaiak vették meg a szlovák repülőautós projektet

Portfolio
Az eredetileg Szlovákiában fejlesztett és sikeresen teszt repülő autó mögött álló technológiát megvásárolta egy kínai cég - számolt be a BBC.

A BMW motorral és normál üzemanyaggal hajtott AirCar 2021-ben 35 percig repült két szlovákiai repülőtér között. A drónszerű utasszállító prototípusokkal ellentétben az AirCar nem függőlegesen száll fel és le, hanem kifutópályára van szüksége. és alig több mint két perc alatt alakult át autóból repülőgéppé.

Az AirCar 2022-ben kapta meg a szlovák közlekedési hatóságtól a légialkalmassági bizonyítványt. Most a konstrukciója alapján készült járműveket Kína régiójában fogják használni, miután a cangcsoui székhelyű Hebei Jianxin Flying Car Technology Company kizárólagos jogot vásárolt az AirCar repülőgépek gyártására és használatára. A fejlesztő Klein Vision nem hozta nyilvánosságra a vételárat.

A kínai cég már egy saját repülőteret is épített és egy repülőiskolát is üzemeltet, melyet korábban egy másik szlovák repülőgépgyártótól vásároltak, mondta Anton Zajac, az AirCar-t létrehozó KleinVision társalapítója.

Címlapkép forrása: Klein Vision

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF