Előfizetői tartalom

Új területre törne be az Apple

Portfolio
Az Apple saját mesterségesintelligencia-chipek kifejlesztésén dolgozik adatközponti szerverekhez – derül ki a Wall Street Journal jelentéséből. Az ACDC névre keresztelt projekt már több éve folyik a partner Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) társasággal, de nem tudni, hogy mikor, vagy hogy bemutatásra kerül-e a projekt.

A projekt inkább a mesterséges intelligencia modellek futtatására összpontosít, nem pedig a mesterséges intelligencia modellek fejlesztésére, mely területen az Nvidia chipjei dominálnak. Az Apple évek óta saját lapkákat tervez a készülékeihez, és a házi AI-chipek kifejlesztése jó pozíciót jelenthet a cégnek, hogy kihasználja a mesterséges intelligencia jelentette piaci őrületet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés