Előfizetői tartalom

Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Portfolio
Tisztességes EU-Kína kapcsolatokra és egyenlő versenyfeltételekre van szükségünk - ismételte meg Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki szerint meg kell védeni az európai gazdaságokat, ha Kína nem biztosít tisztességes piacra jutást - Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke. A Kínával fenntartott kereskedelmi kapcsolatok terén az EU keményebb álláspontja máris a kínai elektromos járművek támogatásának vizsgálatához vezetett, ami júliusra új vámokat eredményezhet – számolt be a Bloomberg.

Joachim Nagel újragondolt európai uniós-kínai kapcsolatokat szorgalmazott, amelyekhez „egyenlő versenyfeltételeket” kell biztosítani. Azután beszélt erről a Bundesbank elnöke, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke találkozott Hszi Csin-ping kínai államfővel, és kijelentette, hogy Európa kész minden rendelkezésre álló eszközt felhasználni gazdaságai védelmére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés