Már körvonalazódik az áprilisi időjárás – Ennek nem fogunk örülni

Portfolio
Európa jelentős részén a szokásosnál melegebb lesz áprilisban - írja a Bloomberg. Ezzel folytatódik a szokatlanul magas hőmérsékleti értékek sorozata, amely az elmúlt hónapokat jellemezte.

Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában és Olaszországban a hőmérséklet Európa többi részéhez képest a történelmi átlagot meghaladóan magas lesz - közölték a meteorológusok. Az Egyesült Királyságban és Írországban a körülmények inkább a megszokott szinteknek megfelelőek lesznek.

A mögöttünk hagyott tél kivételesen enyhe volt Európa-szerte, ami csökkentette a fűtési igényt, és lenyomta az áram- és földgázárakat. A globális hőmérséklet továbbra is új csúcsokat döntöget, és a február már a kilencedik egymást követő hónap, amelyet a legmelegebbként jegyeztek fel - derül ki a Copernicus európai földmegfigyelő ügynökség adataiból.

A hónap elején viharosabb időjárás várható, később megnyugszik a légkör. Ha ez az átmenet hosszabb ideig tart, a hőmérséklet alacsonyabb lehet a korábban becsültnél - mondta Tyler Roys, az AccuWeather Inc. vezető meteorológusa.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF