Friss felvétel jelent meg: nem akármilyen Leopard tankot szereztek meg az oroszok

Portfolio
Igencsak leharcolt állapotú harcjárműveket zsákmányoltak az oroszok Avgyijivka térségében: orosz kézre került egy sérült Leopard 2A6-os és egy hasonlón rossz állapotban lévő M2A2 Bradley lövészpáncélos. A Leopard 2A6-ost tartják széles körben Ukrajna legjobb harckocsijának.

Heves harcok zajlanak Avgyijivka településtől nyugatra: az orosz erők próbálnak minél nagyobb területet meghódítani, mielőtt az ukrán védvonalak stabilizálódnak. Az ukrán haderő közben modern és ütőképes NATO-járműveket vezényel a térség védelmére, az oroszok pedig több Leopard 2-es és Abrams harckocsit is kilőttek az elmúlt napokban.

Friss felvételek láttak napvilágot egy harctéren hátrahagyott, majd orosz kézre került Leopard 2A6-os harckocsiról, illetve egy M2A2 Bradley lövészpáncélosról. Mindkét jármű komoly károkat szenvedett, kezelőik láthatólag élve elhagyták a technikai eszközöket.

Bár ezeket a gépeket már nem tudják használni a harctéren sem az oroszok, sem az ukránok, propaganda értéke még lehet annak, ha felvonultatják a roncsokat a májusi győzelmi napi parádén, vagy kiállítják őket Moszkva valamelyik történelmi parkjában.

A Leopard 2A6-ost tartják széles körben Ukrajna legjobb harckocsijának, míg az M2A2 Bradley a legjobb lövészpáncélos.

Címlapkép forrása: Libkos/Getty Images. A címlapkép illusztráció.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF