Hát ez is eljött: botokkal vadásznak egymásra a drónok Ukrajna egén

Hát ez is eljött: botokkal vadásznak egymásra a drónok Ukrajna egén

Az apró, olcsó és könnyen kezelhető drónok az orosz-ukrán háború sztárfegyvereivé váltak. Az sem példa nélküli, hogy a kis szerkezetek egymást ütik ki a levegőből, arra azonban tényleg nem számítottunk, hogy faágakkal fogják csapkodni egymást. Lám, ez a pillanat is eljött.

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Az elmúlt években több nagyobb fegyveres konfliktus rázta meg a világot. Oroszország Ukrajna elleni agressziója csak egyike a nemzetközi békét és biztonságot megkérdőjelező eseménynek: a gázai háború folyamatosan fenntartja egy nagyobb közel-keleti konfliktus kitörésének lehetőségét, miközben a térségben még a szíriai, líbiai, jemeni és a szudáni polgárháborúkat sem sikerült rendezni. A magyar kormányzati diskurzusban és egyes nemzetközi körökben pedig már atomcsapásoktól és világháborútól tartanak.

Besokallt az EU, semmibe veszik a magyar vétót

Besokallt az EU, semmibe veszik a magyar vétót

Az Európai Unió jogi megoldást dolgozott ki annak érdekében, hogy negligálja Magyarország vétóját az orosz befagyasztott vagyonból származó nyereség felhasználása ellen, hogy fegyvereket vásároljon Ukrajna számára – írja a Financial Times. Ez a lépés szabaddá teheti az utat a G7-ek számára, hogy 50 milliárd dolláros hitelt nyújtsanak Kijevnek és ne kelljen megvárni az EU konszenzusos döntését.

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas tömeg tüntet Izraelben, új módon használhatják az ukránok a Patriot rendszereket - Háborús híreink vasárnap

Több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Izraelben tegnap este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők. Cikkünk folyamatosan frissül.

Gyásznapot hirdettek ki Szevasztopolban

Gyásznapot hirdettek ki Szevasztopolban

Gyásznapot tartanak hétfőn Szevasztopolban és a Krímben, mert a kikötővárosra az ukrán hadsereg vasárnap kazettás robbanótöltetet hordozó, amerikai ATACMS rakétákkal csapást mért, aminek következtében öt civil életét vesztette, 124-en pedig megsebesültek.

Súlyos csapásokat mért az orosz hadsereg Ukrajnára

Súlyos csapásokat mért az orosz hadsereg Ukrajnára

Nagy hatótávolságú, tengeri indítású precíziós fegyverekkel mért csoportos csapást az orosz hadsereg az ukrán repülő és műszaki személyi állomány kiképzőhelyére - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. Az orosz hadsereg emellett négy irányított légibombával újabb súlyos csapást mért a kelet-ukrajnai Harkiv városra, eltaláltak egy többszintes lakóházat, amelyben a legfrissebb adatok szerint három ember életét vesztette, 56-an megsebesültek, köztük három gyermek.

Megváltoztathatja Oroszország a nukleáris doktrínáját

Megváltoztathatja Oroszország a nukleáris doktrínáját

Oroszország, a világ legnagyobb atomhatalma, fontolóra veheti a nukleáris fegyverek bevetésére vonatkozó döntéshozatali idő csökkentését, ha Moszkva úgy érzi, növekszik a fenyegetettség - nyilatkozta Andrej Kartapolov, az orosz parlament védelmi bizottságának elnöke.

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.