Sosem látott felvétel került elő az első Abrams tank kilövéséről: ez megválaszol egy nagy kérdést

Portfolio
Új felvétel került elő, melyen egy eddig nem látott szögből láthatjuk az első amerikai gyártmányú Abrams harckocsi kilövését Ukrajnában. A videó részben megválaszol egy kérdést is, amely régóta vita tárgyát képezi orosz és ukrán bloggerek közt.

Nagyjából két hete lőtték ki az első amerikai gyártmányú amerikai M1A1 SA Abrams harckocsit Ukrajnában: Avgyijivkától nyugatra eddig összesen legalább három ilyen tankot semmisítettek meg az oroszok.

Most új felvétel került elő, amely az oroszok szerint egy újabb, negyedik Abrams kilövését mutatja. Független bloggerek azonosították a tankot: valójában nem új veszteség látható a képsorokon, hanem egy másik szögből az első M1A1 elvesztése.

FELKAVARÓ VIDEÓ!

A felvétel azért is érdekes, mert részben megválaszol egy olyan kérdést, amely régóta vita tárgyát képezi orosz és ukrán bloggerek, illetve támogatóik közt. Az ukrán- és NATO-barát elemzők, bloggerek, gyakran hangsúlyozzák, hogy a nyugati harckocsik azért (is) jobbak az oroszoknál, mert magas túlélőképességet biztosítanak a legénységnek, ha találat éri őket, sokkal jobb esélyekkel hagyják el járműveket, mint a „toronydobáló” orosz harckocsik.

A videón az látható, hogy az Abrams harckocsit igencsak súlyos találat éri, a harckocsi lőszerkészlete be is gyullad. Mindazonáltal a négyfős legénységből hárman láthatólag ki tudnak menekülni a lángoló harckocsiból.

A felvételről az is kiderül, hogy harcjárművet egy páncéltörő robbanófejjel felszerelt FPV-drónnal lőtték ki, ami azt mutatja: a nyugati harckocsikra az orosz harckocsikhoz hasonlóan komoly fenyegetést jelentenek ezek az eszközök.

Címlapkép forrása: Ian Hitchcock/Getty Images. A címlapkép illusztráció, egy ausztrál Abrams látható a fotón, hadgyakorlaton.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF