Előfizetői tartalom

Nagyon csúnya véget ért az Abrams tankok első ukrajnai bevetésre – Ennyit a legendás amerikai harckocsikról?

Majdnem fél év telt el azóta, hogy Ukrajnába kerültek az Egyesült Államok által Kijevnek adományozott M1A1SA Abrams harckocsik, az első bevetéstől számítva viszont alig pár nap kellett ahhoz, hogy felvételek felkerüljenek fel a világhálóra a tankok kilövéséről. Hiába az amerikai páncélosok legendás híre, azoknak, akik nyomon követték a háború eddigi eseményeit, abszolút nem lehetett meglepetés, hogy a járművek egy része már az első bevetésen roncsként végezte. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az Abrams harckocsik rosszak lennének, vagy en bloc felsültek volna, ugyanakkor mindenki számára világossá vált, hogy nem véletlen vonakodott Amerika kormánya sokáig attól, hogy tankokat küldjön Ukrajnának.

Szétszedték az Abramseket Berdicsinél US-supplied M1A1 Abrams MBT in Ukrainian service, sporting a woodland paint scheme. pic.twitter.com/gndVwxmacI— OSINTtechnical (@Osinttechnical) November 26, 2023 2022 végén, 2023 elején hatalmas erőket mozgatott meg Ukrajna azért, hogy elérje: nyugati szövetségeseik szállítsanak nekik modern, NATO-országokban gyártott Challenger 2-es, Leopard...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés