Irán teljes mellszéllességgel támogatja a palesztinokat

MTI
Irán teljes körű támogatásáról biztosította a palesztinokat Ali Hamenei ajatolláh, az ország legfelsőbb politikai és vallási vezetője Iszmail Haníjével, a radikális iszlamista Hamász politikai bizottságának vezetőjével tartott megbeszélésén - közölte kedden az IRNA állami hírügynökség.

Az Iráni Iszlám Köztársaság kétségek nélkül folytatni fogja a palesztinok, illetve az ellenállást tanúsító, elnyomott gázai nép ügyének támogatását

- jelentette ki Hamenei.

Az iráni vezető úgy fogalmazott, hogy a Gázai övezet lakóinak "sztoikus türelme az izraeli bűncselekmények tükrében az iszlám nagyságát mutatja", és "átváltoztatta a palesztin problémát a világ legfőbb problémájává".

Haníje nagyra értékelte Irán támogatását, és arról biztosította Ali Hamenei ajatolláhot, hogy dacára a Gázai övezeti történéseknek "az ellenállás erői kitartanak, és nem hagyják, hogy a cionista ellenség elérhesse célját".

Haníje a nap folyamán Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszterrel is találkozott Iránban, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn a Gázai övezetre vonatkozó tűzszüneti határozatot fogadott el.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF