A legrosszabbra készül a német haderő, bejelentették az ehhez szükséges lépéseket

Portfolio
Boris Pistorius német védelmi miniszter a német haderő (Bundeswehr) nagyszabású átszervezését jelentette be, melynek célja a védelmi képességek javítása – írja a Der Spiegel.

A jövőben egységes műveleti parancsnokságot kap a Bundeswehr, amelyet emellett a négy haderőnem mentén szerveznek át, közös támogató parancsnoksággal.

Az eddigi három haderőnem – a hadsereg, a légierő és a haditengerészet – mellett

megjelenik egy külön haderőnem a kiber- és információs tér védelmére.

A miniszter meg akarja szüntetni a párhuzamos struktúrákat, ezért míg eddig két külön műveleti vezetés volt a külföldi, illetve a belföldi bevetésekre, ezek most egységes parancsnokságot kapnak.

A reformok ismertetésekor Pistorius azt mondta:

Fokozódik a fenyegetettség Európában. Szembe kell néznünk az ebből adódó kihívásokkal.

Hozzátette:

Senkinek ne jusson eszébe megtámadni bennünket mint NATO-területet. Ezt hitelesen és őszintén kell közvetítenünk.

Azt is megjegyezte, oly módon kell átalakítani a haderőt, hogy vészhelyzet, védekezés és háború esetén is optimális pozícióban legyen.

A Reuters beszámolója szerint a német védelmi miniszter azt mondta, a Bundeswehrnek a 2025-ös költségvetésben további 6,5 milliárd eurót kell biztosítani, hogy teljesíteni tudják a NATO-nak azt az elvárását, mely szerint az éves GDP 2 százalékát kell védelemre költeni.

Pistorius a hadkötelezettség korábban belengetett újbóli bevezetése kapcsán most nem tett bejelentést.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Sebastian Kahnert/picture alliance via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF