Véget ért a védelmi tanács ülése, bejelentést tett Orbán Viktor

Portfolio
Orbán Viktor vasárnap este töltött fel egy egy perces videót Facebook-oldalára, amelyben elítélte Irán támadását Izrael ellen, illetve elárulta a kormány soron következő lépéseit is.

A magyar miniszterelnök a védelmi tanács összehívása után ismételten reagált a kibontakozó közel-keleti konfliktusra.

Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig fenyegetést, súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is

- jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő elmondása szerint a védelmi tanácsban számot vetettek a frissen kirobbant konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. A miniszterelnök elmondása szerint utasítást adott

a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.

A kormányfő azt is elmondta, hogy kedden Brüsszelben, az európai vezetőkkel közösen tekintik át a kialakult háborús helyzetet.

Szombat este példátlan támadás érte Izrael területét, Irán mintegy 300 drónt és ballisztikus rakétát indított útnak a zsidó állam irányába. Az izraeli védelmi erők a saját bevallásuk szerint a támadás 99%-át hatástalanították.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF