Átvennék a Rác fürdőt

Portfolio
A főváros a tegnapi közgyűlésen döntött arról, hogy felszámoltatja a Rác fürdő és hotel beruházó cégeit. Az eljárás alatt a város megvenné az ingatlanokat, és azokat megnyitná a nagyközönség előtt - írja a Napi.hu.
Tegnap a fővárosi közgyűlésen arról is döntés született, hogy felszámoltatják a Rác fürdőt és hotelt működtető cégeket, és kezdeményezik az ingatlanok stratégiailag kiemeltté nyilvánítását, illetve a főváros a tervek szerint a felszámolási eljárás alatt megvenné az épületeket. A beruházó Rác Nosztalgia Kft. és a Rác Beruházó Kft. a felszámolás után azonban kártérítést indíthat a főváros ellen, amely így a vételáron felül 1 - 1,5 milliárd forintot fizethetne még - írja a Napi.hu .

A közgyűlés javaslatában szerepel, hogy a fürdőt a felszámolási eljárás alatt megnyitnák, a felszámolóval üzemeltetési megállapodást kötnének. A fürdőépület működőképessé tétele az üzemeltetése a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BHGY) Zrt. feladata lesz. A fürdő megnyitása azonban újabb összegeket emészthet fel, a gépészeti berendezések az öt év alatt lepusztultak, illetve a 2013-as árvíz is károkat okozott. Így a nyitás becslések szerint egymilliárd forintba is kerülhet.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF