Májusban nyílik a Skanska új budapesti irodaháza

Portfolio
Néhány hónapon belül átadja legújabb irodáházát a Skanska, a Váci úton épülő Nordic Light két ütemben - májusban és szeptemberben - nyitja meg kapuit. Budapesten kívül más régiós városokban is aktív az ingatlanfejlesztő, jelenleg kilenc projekt építése folyik, ebből hét Lengyelországban.
A Skanska Magyarország az idén fejezi be a LEED Gold előminősített Nordic Light irodaház kivitelezését. A 26 200 négyzetméteres, Váci úton található épület két fázisban épül fel, melyek 2016 májusában és szeptemberében kerülnek átadásra. “A Nordic Light az egyetlen teljesen spekulatív alapon épülő irodaház a Váci úti irodafolyosón, amely 2016-ban lesz átadva. Több nemzetközi cég is, mint a Schneider Electric, M&C, BASF és a Harman döntöttek úgy, hogy a Nordic Light-ba helyezik át irodájukat, ezen felül pedig várhatóan további szerződések kerülnek véglegesítésre a közeljövőben." - mondta Marcin Lapinski a Skanska Magyarország és Románia Ingatlan ügyvezető igazgatója. A Skanska Magyarország a tervei szerint folytatja tevékenységét és hamarosan elindítja következő projektjének fejlesztését.

A kelet-közép-európai régióban 2015-ben a Skanska négy irodaházat adott át: a Green Court Bucharest B fázisát, a Dominikanskit Wroclawban, a Silesia Business Park B fázisát Katowicében és a Corso Court projektet Prágában. 2015-ben a cég Magyarországon, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Romániában összesen több mint 110 ezer négyzetméter bruttó bérelt területre írt alá bérleti szerződést. Jelenleg a vállalatnál kilenc projekt építése folyik, ebből hét Lengyelországban. A Skanska Commercial Development Europe most készíti elő 2016-os értékesítési portfólióját, melynek keretében több új épületet is kínál a négy országban befketetői részére.

2015-ben nyolc új befektetési terméket vitt a piacra a Skanska Commercial Development Europe. A JLL tanácsadó cég adatai szerint, az irodaházfejlesztések teljes volumene Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában az elmúlt évben megközelítőleg 2,4 milliárd eurót tett ki, és ebből a Skanska részaránya 20% felett volt.

"Kelet-Közép-Európában a Skanska történelmének legnagyobb irodaházeladási tranzakcióját bonyolította le - négy nagy projektet adtunk el, ebből kettőt két lengyel nagyvárosban, Krakkóban és Katowicében. Ez volt egyúttal a kelet-közép-európai irodapiac legjelentősebb tranzakciója is 2015-ben." - tájékoztatott Adrian Karczewicz, a Skanska Commercial Development Europe tranzakciós igazgatója. "Ez az üzlet, a lengyel Malta House, Green Horizon és Dominikanski épületek eladásával együtt, a 2015-ös irodaházfejlesztések egészének 25%-át jelentette országos szinten, és több mint 45%-át a lengyel nagyvárosokban történt fejlesztéseket figyelembe véve. Három további épület is vevőre talált az elmúlt évben, Prágában, Ostravában és Bukarestben. A befektetők növekvő érdeklődést mutattak az irodaházfejlesztések iránt. Az eredményekben bekövetkezett kisebb visszaesés ellenére, a kelet-közép-európai befektetések általában nagyobb hozamot biztosítanak, mint a nyugat-európai országok hasonló befektetései."


hirdetés

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF