Ezért szárnyal a lakáspiac: rekordszinten a kereslet

Portfolio
A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2018 júliusában, országosan 14 246 ingatlan adásvétel bonyolódott, ami a júliusok tekintetében évtizedes rekord, de abszolút értékben is kétéves csúcsot jelent. Mindez az árakban is megmutatkozik, ahol az eddigi számok alapján 2018-ban is töretlenül folytatódik az emelkedés.
Az idei év legforgalmasabb hónapját zárta a hazai lakóingatlanpiac. A Duna House becslése alapján kalkulált több mint 14 ezer adásvétel 10 százalékkal volt magasabb a tavaly júliusi értéknél és 27 százalékkal 2016 júliusánál. A nyári szezonok folyamatosan erősödnek, azonban ilyen forgalmas hónapot már rég produkált az ingatlanpiac. 14 ezer feletti tranzakciószámmal utoljára 2016 márciusában és májusában találkozhattunk. Az idei évben összesen már több mint 91 700 adásvétel történt.

Kíváncsi a legmodernebb új építésű lakásokra a piacon? Nézze meg a legnagyobb fejlesztők aktuális ajánlatait a Portfolio Ingatlan Adatbázisában!



A szokatlanul magas kereslet az árakban is megmutatkozik, mind a KSH, mind az MNB kiugróan erős első negyedéves drágulást mért. Az idén eladott lakások száma ugyan tízéves rekordot jelent, de a 2008 előtti években előfordult, hogy a mostaninál akár 40-50 százalékkal is több lakás cserélt gazdát évente. Úgy tűnik, hogy a vásárlók mostanra kezdik elfogadni az új árszinteket és hajlandók egyre nagyobb számban ismét a piacra lépni.



Terrace Residence 4 by Cordia, További információkért kattints a képre.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF