Golf - egy másfajta életstílus (x)

Portfolio




A golf mentális játék - friss, tiszta levegőn, kellemes társaságban egy másfajta életstílust jelent és nem utolsó sorban új barátságokat, üzleti kapcsolatokat eredményez. Akik már legalább egyszer kipróbálták, rájöhettek arra, hogy a természet zöldje, a pázsit nyugtat, míg a játék teljeskörű szellemi és nem kis fizikai igénybevételt kíván. A golf, mint szabadidősport mellett szól az a tény is, hogy még üzlet is folytatható a többórás séta, illetve játék közben.



A Klub



A bükfürdői Birdland Golf & Country Club az egyik leglátogatottabb hazai fürdőhelyen, Bükfürdőn alakult 1991-ben. A nemzetközi golféletben való elfogadottságát és elismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1995-ben Európa húsz legjobb golfpályája közé sorolták.

A 110 hektáros területen elhelyezkedő golfklub szolgáltatásai között minden megtalálható, ami tagjai és vendégei kikapcsolódásához szükséges. A gyógyvízen kívül nagy vonzerő a festői táj, a golfpálya szépsége és sokrétűsége, mely környezet ideális lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, a szabadidő tartalmas eltöltésére.



A golfozás kiemelkedő élményét a 18 lyukú Championship golfpálya biztosítja, melyet a középpontjában elhelyezkedő tóvilág tesz még változatosabbá. A golfszolgáltatások teljes kínálatát a 9 lyukú Par 3-as pálya, valamint az egyedülálló Golf Akadémiai Centrum teszi teljessé. A speciális, kezdők számára kialakított célgolf pálya a tréningezés mellett már versenyszerű játékra is alkalmas, sőt a gyermekek számára izgalmas játékteret is biztosít.


Golf akadémia



A Birdland Golf & Country Club klubtagsági rendszerében mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, legyen szó kezdő, vagy már gyakorlott golfozóról. A klubtagsági formákról bővebben a www.birdland.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
Az éves golfakadémiai tagság azoknak a kezdőknek hasznos és ajánlott elsődlegesen, akik a kezdeti lépések megtétele előtt állnak. A speciális tagság az oktatáson kívül tartalmazza a felszerelés használatát is egy egész éven keresztül. Az akadémiát a szakmai munkáért és oktatásért felelős golfoktatók irányítják, akik a golftanfolyamok változatos skáláját kínálják az érdeklődők számára.
Mindazokat, akik még csak barátkoznak a golfozás gondolatával, a Klub szeretné segíteni az egyhónapos érvényességű "Welcoming" klubtagsági lehetőséggel, mely tartalmaz 4 x 30 perces golfoktatást, klubunk szolgáltatásainak-, pályáinak és golf akadémiai centrumának korlátlan használatát, ütő és gyakorló labdahasználatot, valamint a rendezvényeinken való részvételen keresztül biztosítja a golféletbe való betekintés lehetőségét.


A golf és az üzlet kapcsolata



Ma már Magyarországon is egyre többen alkalmazzák azt a külföldön jól bevált gyakorlatot, miszerint sokszor a legfontosabb üzleti partnereket nem a tárgyalóasztalhoz, hanem a zöld gyepre invitálják meg, hisz a lehetséges üzleti partnerek pozitív és negatív tulajdonságai mindenképpen kiderülnek a közel ötórás golfjáték során.

A Birdland Golf & Country Club folyamatosan szervez olyan társasági golfrendezvényeket, melyek keretében lehetőség nyílik arra, hogy egy vállalat üzleti partnereit, ügyfeleit a megszokottól eltérő formában és helyen, a golfklubban lássa vendégül mindamellett, hogy a golf alapjait is elsajátíthatják.
A golf és az üzleti élet szoros kapcsolatát mi sem bizonyítja jobban, mint az idén első alkalommal megrendezett Audi Business Golf Championship sikere. A rendezvény a hazai üzleti élet elsőszámú döntéshozói számára lett szervezve, közismert vezető és már golfozó üzletemberek fővédnökségével. A célirányos meghívottak köre egyrészt a golfozással már megbarátkozott, másrészt pedig a golf iránt érdeklődő hazai és Magyarországon élő külföldi üzletemberek és családtagjaik köréből került ki.
Fontos eseménysorozata a Klubnak az évente megrenedezendő "Resort Classic Grand Tour", a "Fairway Diplomats Cup", és a Birdland Open. Ezeken a versenyeken kívül a Klub tagjai és azok barátai, vendégei számára havi rendszerességgel szervez golfversenyeket.


Birdland Golf Resort & Spa



A Birdland Golf & Country Club - középtávú fejlesztési stratégiájának megfelelően, az egyedi adottságokkal rendelkező 110 hektáron a következő években a hazai és nemzetközi idegenforgalom szempontjából is jelentős beruházásokat hajt végre. A fejlesztés négy fő területre koncentrálódik:

- 200-220 szobás luxus színvonalú Golf, Wellness & Spa Hotel
- 2500 nm alapterületű élményfürdőkkel is rendelkező "wellness & spa" központ
- 200 apartmanból álló villapark
- 18 lyukúról 27 lyukú golfpályára való bővítés.

A munkálatok a szálloda, a "wellness & spa" központ és az új golfpálya építésével 2002 elején kezdődnek, míg a tervezett nyitás 2003 közepén várható. Ezzel párhuzamosan kerül felépítésre a villapark, 30 - 70 nm alapterületű luxus kialakítású apartmanokkal.



A "golfresort"-ban elhelyezkedő szálloda 200 férőhelyes konferenciaközponttal egészül még ki. A jelenleg meglévő 18 lyukú "Championship" pálya, további 9 lyuk megépítésével 27 lyukúra bővül, biztosítva ezáltal a jelentős nemzetközi golfesemények, profi versenyek magas színvonalú lebonyolítását. A klub attraktivitását növelő szolgáltatásként egy 9 lyukú un. "chip & putt" pálya is kialakításra fog kerülni azzal a különlegességgel, hogy ez a terület megvilágításra kerül, így egyedülálló módon nyílik majd lehetőség a késő esti és éjszakai golfozásra is.

(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF