A Harbor Parké lehet a XXI. század a logisztikai raktárbázisok piacán (x)

Portfolio




A Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ első két, összesen 15 000 négyzetméteres raktárépületének és vámcsarnokának 2001. szeptemberi felavatásával Budapest dél-nyugati kapujában megnyílt Közép-Európa egyik legnagyobb, teljes körű szolgáltatásokat nyújtó logisztikai bázisa. A kiépített infrastruktúrával, megfelelő méretű és számú betelepülő vállalkozással, elegendő pénzügyi forrással és szilárd tulajdonosi háttérrel rendelkező Harbor Park 14 milliárd forintos beruházásból valósul meg. A Park elkészülte után 180 000 m2 területű raktárcsarnoknak és irodának ad majd otthont.

A Harbor Parkot logisztikával, raktározással foglalkozó, illetve könnyűipari, feldolgozóipari és kereskedelmi tevékenységet folytató nemzetközi és hazai társaságok számára ajánlja fejlesztője, az amerikai-magyar tulajdonban lévő Crow Holdings Magyarország Kft., valamint a Park tulajdonosai: a Lehman Brothers International, a Heitman Financial L.L.C. ingatlan vállalkozás leányvállalataként működő Heitman International, a Crow Csoport és a Wallis Ingatlan Rt.

A Park eddig átadott épületeinek 100%-os a kihasználtsága, de új épületrészek építése is folyamatban van: a mintegy 20 000 négyzetméter összterületű két új csarnokot áprilisban adják át, de még az idén hozzákezdenek 30 000 négyzetméteres épületrész kialakításához. Az épületek a jelenleg ismert legmodernebb logisztikai igények figyelembe vételével készülnek. Az emelt padlómagasság és a szintkiegyenlítők az árumozgatást, a blokkonként rendelkezésre álló felhajtórámpák és irodák az épületrészek önálló működtetését teszik lehetővé.

A Park előnyei közé tartozik kiváló megközelíthetősége: a XXII. kerületben, közvetlenül a 6-os országos főútvonal mellett található, a főváros térségének átmenő forgalmát átvezető M0 körgyűrű csomópontjától 2,5 km távolságra, ami összeköttetést jelent a nyugatról és délről bevezető M1, M5 és a M7 autópályákkal, és távlatilag a keleti irányú M3 autópályával is. A Harbor Park mellett halad el a Magyar Államvasutak egyik vasúti fővonala is, ami a Park területén található két iparvágányt köti össze a hazai és nemzetközi vasútvonalakkal.

A Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ teljes kiépítettségében a szolgáltatások széles körét nyújtja majd ügyfeleinek. Jelenleg már működik a vám-ügyintézés, a banki és postai szolgáltatások, étkezési és szálláslehetőségek pedig a közeli jövőben fogják még kényelmesebbé tenni a munkavégzést. A bérlők a Parkban végezhetik a tevékenységükhöz szükséges adminisztrációt is a raktárakhoz tartozó irodákban. A Park a legkorszerűbb infrastruktúrával épült ki, hozzáférhető az optikai kábel, ISDN, analóg vonal, stb., vagyis az irodaterületek felszereltsége e téren megegyezik a belvárosi modern irodák adottságaival.



A nagytétényi Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ tavaly év végén megkapta az "Ipari Park" címet, ami újabb előnyt jelent a betelepült vállalatok és a fejlesztő számára. Az innováció-orientált ipari parkok kialakítására és szolgáltatásainak fejlesztésére kiírt állami pályázatokból nagyobb mértékű támogatásokra, a rekonstrukciós iparterületre pedig eddig elzárt támogatásokra is pályázhatnak. A cím eredményeként a fejlesztő tervei között már szerepel a logisztikai bázis infrastruktúrájának és telekommunikációs rendszerének további fejlesztése, bővítése.

2002 januárjában a Park bekerült a KöVim által életre hívott országos jelentőségű logisztikai központok hálózatába (LSZK). A kiválasztott logisztikai központok elsődleges feladata a nemzetgazdaság export-import forgalmához kapcsolódó logisztikai feladatok ellátása és az európai közlekedési hálózathoz történő direkt kapcsolatok biztosítása. A hálózat tagjainak garantálniuk kell a piaci viszonyok keretein belül az országos érdekek érvényesülését. A státusz tétje, hogy az KöVim állami támogatásban részesíti a hálózat tagjai infrastruktúrális hálózatának kiépítését, ami a Harbor Park esetében kombikezelő hely és vágánykapcsolattal rendelkező raktárak kialakítását jelenti.
(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF