Exkluzív ingatlan kínálat Telkiben (x) (x)

Portfolio
Új színfoltot jelent a budapesti agglomeráció ingatlanpiacán a Telki Önkormányzat 24 hektáros lakóterület-fejlesztése. A körzetben szokásos 800 m2-es lakótelkek helyett kifejezetten nagyméretű ingatlanokat alakítottak ki, melyek közművesítésének előkészítése hamarosan befejeződik.


Telki a budai régió legdinamikusabban fejlődő települése. A főváros határától alig tíz kilométerre fekvő festői település kedvelt célpontja a főként budai kerületekből kiköltözni vágyóknak. Ma már nem csak a gyönyörű természeti környezet, a kristálytiszta levegő, hanem a városi szintűvé váló komfort is vonzóvá teszi Telkit. A lakosság megváltozott összetételét jól szemlélteti az egyik gazdaságkutató intézet év elején közzétett felmérése, amely Telkit találta a legnagyobb vásárlóerejű településnek. Ennek megfelelően a szolgáltatások jelenleg sem elhanyagolható színvonala dinamikusan növekszik. Már épül a település második étterme, és készülnek egy több ezer négyzetméteres üzletház tervei is. A korábban csak lakóházak építésében jeleskedő, koreai tőkéből működő, BECCO Hungary Kft. is beszáll a kereskedelem és szolgáltatások fejlesztésébe.



Az önkormányzat fő feladata a közműkapacitások bővítése, valamint az intézményhálózat fejlesztése. Tavaly került sor az öt éve épült óvoda bővítésére, a szintén új általános iskola tornatermének tervei pedig most készülnek. Valójában egy olyan tornacsarnok kerül megépítésre, amely az iskolások mellett a település lakóinak is rendelkezésére áll, de alkalmas lesz akár nemzetközi versenyek lebonyolítására is.


Az új egészségház tervei szintén készen állnak a megvalósításra, de a tervekben szerepel a meglévő teniszcsarnok közelében egy szabadtéri sportpálya és egy uszoda építése is. A nagyarányú fejlesztések miatt a szennyvíztisztító bővítését is el kell végezni.





Mindezekhez a beruházásokhoz természetesen nagyon sok pénzre lesz szükség, amelyet az önkormányzat a saját tulajdonú 24 hektáros területén megvalósuló ingatlanfejlesztés eredményéből kíván előteremteni.



A településen évek óta bevett gyakorlat, hogy a házépítők két-három, esetenként több összevont lakótelken nagyméretű lakóházakat építenek.
Ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy a frissen megszerzett területén, tágas lakótelkeket alakít ki. Az "Öreghegyi" projekt legkisebb egysége 1000 m2, a legnagyobb közel 4000 m2, többségük 1500-1600 m2-esek.
A telkek értékesítése megkezdődött. A 14 000 Ft/m2 ár tartalmazza az igényesen kivitelezésre kerülő közművek, a földben vezetett elektromos kábel, a kandeláberes közvilágítás költségeit is. A közművek kiépítésére az önkormányzat garanciát vállal.
Ez az igen kedvező ár a munkálatok megkezdésekor, illetve befejezésekor minden bizonnyal lényegesen emelkedni fog. A tulajdonos önkormányzat éppen ezért az idei évben csak korlátozott számú értékesítést tervez.

Valamennyi közmű terve elkészült, jelenleg az engedélyezési eljárás zajlik.
Kora tavasszal, a csatorna-hálózat építésével kezdődik a beruházás, és november végén útépítéssel zárul. A beruházók nem mulasztják el a lakóterület csinosítását sem. Amint lehetséges elvégeztetik az új lakóterület fásítását is.

További információ a www.telki.hu internetes oldalon.

Tefon:
06-26-372-011
06-26-372-037
06-26-372-081


Mobil: 06-30-9486-294

E-mail:hivatal@telki.hu
(X)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF