Ingyenes számla az eBroker-nél- interjú Harmat Zoltánnal, a CIB Bank eBroker értékesítésért, fejlesztésért felelős vezetőjével (x)

Portfolio


Harmat Zoltán - eBroker
Ingyenes számla az eBroker-nél
Folyamatosan bővül a CIB Csoporthoz tartozó kereskedési rendszer szolgáltatási köre


Az eBroker online tőzsdei kereskedési rendszerhez most csatlakozó ügyfelek december végéig díjmentes számlavezetés és ingyenes real time adatszolgáltatás mellett használhatják a szolgáltatást - tájékoztatott Harmat Zoltán, a CIB Bank eBroker értékesítésért, fejlesztésért felelős vezetője. Az eBrokeren keresztül elérhető értékpapírok köre és az ügyfelek száma is folyamatosan növekszik.

- Az értékpapír-szolgáltatások piacán nagyon felerősödött a verseny. Hogyan reagál erre a CIB Csoporthoz tartozó eBroker?

- A szolgáltatásaink folyamatos bővítésén túl most akciós feltételekkel szerződünk új ügyfeleinkkel. Aki szeptember 30-ig szerződést köt, annak december végéig ingyenes számlavezetést, és díjmentes real time, azaz valós idejű tőzsdei adatszolgáltatást biztosítunk. Ez azt jelenti, hogy ha egy ügyfél most belép, akkor - figyelembe véve a 330 forintos számlavezetési és a 2500 forintos adatszolgáltatási díjat - akár több mint 10 ezer forintot is megtakaríthat.
A kedvezmény vonatkozik a CIB Bank online számlacsomagját

használó ügyfelekre is, emellett a 26 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatóknak szóló belépési akciónak is része az ingyenes eBroker elérés.
A belépési kedvezményeknek érződnek is a hatásai, hiszen nagyon sok, köztük számos régi CIB-ügyfél él a lehetőséggel, és elmondhatom, hogy a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére az ügyfélszám lineárisan növekszik.

- Milyen kínálatból válogathatnak jelenleg az eBroker ügyfelek?

- A BÉT-en forgalmazott részvényeken túl a CIB Alapkezelő bizonyos alapjai és a Hunnia Alapcsalád, állampapírok, valamint az anyacég által megjelölt (Eurizon EasyFund) értékpapírok érhetők el az eBrokeren keresztül. Emellett forgalmazunk külföldi - a Xetrán, a Nasdaq-on, az AMEX-en, és a NYSE-n forgó - részvényeket is: ezek száma hozzávetőlegesen 4,5 ezerre tehető, de a kínálat folyamatosan bővül.

- Kikből tevődik össze az eBroker ügyfélköre?

- Ügyfeleink körében egyaránt megtalálhatók a havi néhány tranzakciót lebonyolító kisbefektetők, és a profik is. Természetesen - ahogy más értékpapír-szolgáltatóknál - nálunk is az ezen elektronikus csatornát választó befektetők felső öt százaléka produkálja a forgalom háromnegyedét.

- Milyen technikai feltételekkel, és milyen biztonsági elemekkel igényelhető a szolgáltatás?

- Az ügyfélnek mindössze egy internetes böngészővel ellátott gépre van szüksége az eBroker használatához, tehát semmiféle különleges elvárás nincs vele szemben. Ami pedig a biztonságot illeti, a bank nagyon fejlett, 128 bites SSL-titkosítást alkalmaz. Az ügyfél emellett az előírásoknak megfelelő, lezárt borítékban kapja az azonosító kódját, ami garanciát jelent arra, hogy csak ő ismerheti.

- Milyen fejlesztéseket terveznek a jövőben?

- A certifikátok idén februári bevezetése után a határidős ügyletekkel is szeretnénk bővíteni kínálatunkat. Távolabbi terv, hogy az általános funkciókat a CIB Internet Bankon keresztül tesszük elérhetővé, az eBroker oldalát továbbfejlesztve pedig azt a tőzsdei ügyletekben járatosabb ügyfélkör igényeihez igazítjuk majd.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF