Előfizetői tartalom

Beismerte az Afd-hez közeli német százados, hogy az oroszoknak kémkedett

MTI
Egy német százados, aki többek között az elektronikus hadviselési eszközökért felelt, beismerte hétfői bírósági meghallgatásán, hogy Oroszországnak kémkedett katonai információkat adva át. A férfi mentális problémáira és a nukleáris eszkalációtól való félelmére hivatkozott cselekedete kapcsán, a bíró viszont azt mondta: nehezen hiszi el ezeket, hiszen gyakorlatilag a hazája elárulását választotta az orvos helyett.

"A vádak nagy része stimmel" - mondta hétfőn a düsseldorfi tartományi főbíróságon az Alternatíva Németországnak (AfD) párthoz közelálló 54 éves férfi, azzal indokolva tettét, hogy tartott egy esetleges nukleáris eszkalációtól az ukrajnai háborúban. A bíróság adatai szerint a férfi kérte felvételét az AfD-be, tagsági kérelmét jóvá is hagyták tavaly júliusban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés