Előfizetői tartalom

Rosszul érintheti a kínai gazdaságot, ha Trump lesz az elnök

MTI
Két forgatókönyvet is felvázolt az egyik neves londoni elemzőműhely, az Oxford Economics arra, hogy mi várható a kínai gazdaságban, ha ismét Donald Trump lesz az amerikai elnök, tekintettel arra, hogy Trump újra vámszigorításokat és egyéb lépéseket helyezett kilátásba. Úgy látják, hogy a markánsan negatív hatásoknak a második Trump-kormányzat esetén is korlátozott az esélyük.

A "korlátozott Trump-forgatókönyv" nevű változat, amelynek a ház 35 százalékos esélyt ad, lazább amerikai költségvetési politikát feltételez. Ennek elemei között kiterjedt személyijövedelemadó-csökkentések és egyes területeken megnövelt - jóllehet más területek kiadáscsökkentéseivel részben ellentételezett - költségvetési ráfordítások szerepelnének. A hazai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés